U subotu akcija "Trojka iz bloka" za pomoć porodici iz Kaća

Humanitarna akcija "Trojka iz bloka" održaće se u subotu, 28. maja od 15 časova na platou Spensa.

Petu godinu za redom, Novosađani će šutirati trojke kako bi pomogli ugroženim porodicama, a učešće iznosi 200 dinara. Sav prihod biće namenjen za pomoć siromašnoj porodici iz Kaća, rekao je za 021 jedan od organizatora Nenad Muždeka.

"Očekujemo kao i uvek veliki odziv Novosađana, a ovoga puta će nam se pridružiti Vasa Mijić, Andrija Gerić a možda i momci iz "Državnog posla". Sakupljamo novac za porodicu Strajinić iz Kaća koju čine samohrana majka sa petoro dece. Oni nemaju ni vodu ni kupatilo, a i kuća im je u veoma lošem stanju. Zbog toga će biti potrebno da se sakupi dosta novca", rekao je on.

Sportsko-humanitarni projekat "Trojka iz bloka" je idejni projekat humanitarne organizacije "Srbi za Srbe", pomoću kojeg se kroz turnire u brzom šutiranju trojki prikupljaju sredstva za pomoć socijalno ugroženim porodicama koje žive na području Srbije i regiona. Projekat je nastao 2012. godine i do sada je postigao zapažene rezultate.

"Do sada smo prikupili preko sedam miliona dinara pomoći, rekonstruisali više od 20 kupatila širom Srbije i Republike Srpske, kupili medicinske aparate u iznosu od 828.000 dinara za porodilište u Kosovskoj Mitrovici; pomogli u rekonstrukciji seoske ambulante u banatskom selu Kupinik i pomogli sanaciju kuće jedanaestočlanoj porodici Đurić iz sela Laćarak", rekao je Muždeka.

Projekat "Trojka iz bloka" od prvog dana ima zvaničnu podršku Košarkaškog saveza Srbije, KK Crvena zvezda i KK Partizan, a krajem prošle godine podršku je uputio i Košarkaški savez Republike Srpske. Za prve četiri godine postojanja "Trojku iz bloka" podržao je veliki broj javnih ličnosti iz sveta sporta, muzike i kulture sa ciljem da se druženjem, promocijom sporta i humanosti pomogne ugroženim porodicama i promovišu prave ljudske vrednosti.

  • Давид

    26.05.2016 14:18
    Прелепа акција, браво за 021 и тројку из блока. Злурадих коментара је било и биће... нека победи нормалан Нови Сад :)
  • Branka,Novi Sad

    26.05.2016 12:58
    Veliko srce
    Bravooooooo!!!! Svaka čast! Dobro se dobrim vraća!!!!
  • Bacal

    26.05.2016 12:41
    Ode Borko ode podrška ode DSS trojka iz bloka. Što ste navacarili iz budzeta to vam je, daleko vam lepa kuca

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti