FOTO: Biciklisti iskazali nezadovoljstvo zbog zanemarenih staza

Više od 300 biciklista učestvovalo je danas u protestnoj vožnji, kojom su iskazali nezadovoljstvo stanjem u kojem se nalaze biciklističke staze u gradu.
Kako za 021.rs navodi Marko Trifković iz Novosadske biciklističke inicijative, vožnja je protekla u dobroj atmosferi, bez incidenata, a posebna podrška stigla je od aktivista iz Zrenjanina. 
 
Kako dodaje, ohrabruje činjenica da su izdvojena dodatna sredstva za popravku staza, ali će se čitava situacija i dalje pratiti i po potrebi ponovo reagovati. 
 
 
Vožnja je počela iz Limanskog parka, Bulevarom patrijarha Pavla, preko Futoškog puta i Futoške ulice, a završila se ispred Gradske kuće, gde su aktivisti upoznali prisutne s problemima (ne)održavanja staza. Vožnja je jedna od tradicionalnih Kritičnih masa, koju posećuje nekoliko stotina Novosađana.
   
 
Podsetimo da nezadovoljstvo potiče iz dugogodišnjih apela da se više novca ulaže u održavanje staza, koje koristi sve veći broj Novosađana. Jedna od njih je Futoška ulica, koja je nedavno bila razlog za još jedan protest. 
 
  
  • Nervirach

    02.08.2016 19:12
    Vovosadjan, znaci vozis karling.
  • Nervirach

    01.08.2016 16:55
    biciklisti
    Imaju biciklisti probleme.Vozači imaju probleme i sa biciklistima i sa pešacima. Pešaci nisu bezbedni jer trotoari nisu više njihovi.Na trotoarima ili po kolovozima su parkirani automobili.U blizini Parking servisa u Ulici DJordja Rajkovica auta su na trotoatima parkirana mesecima , ali niko niko ne reaguje. Tekelijina ulica nije vise za pesake.
  • Bicikl

    31.07.2016 11:30
    MOLIM VAS
    1.Molim da mi neko kaze,po najnovijem zakonu,da li je dozvoljeno kretanje(bilo kakvih motora po biciklistickoj stazi)?.....i ako nije,zasto to policija ne kaznjava??
    2.Zasto je staza na "Dolmi"(uz Dunav) uza nego u Fruskogorskoj ulici, kada na Dolmi idu pored biciklista i skejteri,roleri,motori......itd..ZASTO GRAD ne prosiri ili stavi jos jednu stazu s druge strane pa bi bilo 2 pravca kretanja......??Manja guzva i lepsa voznja!!
    3.Zasto se SVUDA po gradu ne naprave blagi spustovi izmedju ulice i bankine(ne samo na biciklistickim stazama,vec i na pesackom delu),ona ne bi na biciklistickim stazama obavezno stajalo i po nekoliko roditelja sa kolicima i njihovim bebama...nemam nista protiv roditelja,da se razumemo,ali neka idu pesackim stazama.
    "SPUSTOV"I bi bili VEOMA KORISNI ne samo za bicikliste,vec i za decija kolica jer je tesko ici preko visoke bankine a i HEDIKEPIRANI bi se lakse kretali,jer strasno mi je kada vidim osobu u invalidskim kolicima kako ide pored jurecih automobiladok ne dodje do nekog mesta gde ima blagi prelaz na pesacku stazu.......
    Hvala ,ako ste razumeli na pravi nacim.Samo malo uvesti reda u nase zivote.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti