Počinje Pekarsko-mlinarski sajam u Master centru

Prvi Pekarsko-mlinarski sajam i konferencija "21. Pekarsko-mlinarski dani" počinje danas, 6. oktobra u Master centru Novosadskog sajma, i trajaće do 8. oktobra.

Centralna tema ovogodišnje konferencije biće "Energetska efikasnost industrijskih postrojenja".

Kako najavljuju organizatori, stručnjaci iz ove oblasti će, osim o energetskoj efikasnosti, razgovarati i o novom Pravilniku o kvalitetu žita, mlinskih i pekarskih proizvoda i testenina, tržištu pšenice, ekonomskim aspektima i mogućim pravcima razvoja te industrije, kao i o tehnološkim rešenjima.

Jedna od tema biće i kakav hleb zaista jedemo, a o tome će govoriti tehnolozi, predstavnici inspekcija, udruženja potrošača i proizvođača.

Posetioci sajma moći će da prisustvuju demonstraciji pripreme i pečenja pekarskih proizvoda u mini pekarama na nekoliko štandova i da degustiraju sveže pekarske proizvode. Takođe, biće organizovana i izložba proizvoda učenika pekarske struke.

Poslednjeg dana sajma revijalno će se predstaviti najbolji pekari Srbije i degustiraće se najbolji burek, somun, buhtla i hleb.

Sajam će za posetioce biti otvoren sva tri dana od 10 do 19 časova, a cena ulaznice je 200 dinara.

  • berolina

    06.10.2016 11:03
    komlov
    ko mesi lebac s' komlovom ?
    ko jos zna, kako se pravi komlov ?
    bez komlova i vremena za mesenje, dobro uzarene furune, nema ni lepog ukusnog 'leba !
    komlov je zakon. w.
  • cvrc

    28.09.2016 15:37
    imamo najgori hleb i pecivo u evropi. valjda će to izlagati kao primer kako ne treba raditi.
  • Zivan

    28.09.2016 10:12
    Prvo napravite kvalitetan hleb da biste imali šta pokazati na sajamskoj priredbi...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti