FOTO: Mašinskim uljem premazane klupe na dečijem igralištu na Limanu III

Klupe koje se nalaze uz dečije igralište koje je izmešteno sa Bulevara cara Lazara zbog izgradnje Muzičke i Baletske škole, nepoznata osoba svako veče premazuje mašinskim uljem.

Igralište se sada nalazi u međublokovskom prostoru između Šekspirove i Ulice Narodnog fronta, a čini se da nekom smetaju roditelji i deca koji se tu okupljaju.

Podsetimo, dečije igralište i teren za košarku iza vrtića "Maslačak" uklonjeni su sredinom jula, kako bi na toj lokaciji bila izgrađena Muzička i Baletska škola. Nadležne institucije su zatim, nakon inicijative koju su pokrenuli roditelji koji su vreme sa svojom decom provodili na tom igralištu, odlučile da ga premeste na novu lokaciju. Rokovi su nekoliko puta probijani.

Dodajmo još da nije redak prizor da se novosadska igrališta ruiniraju, rekviziti lome i savijaju, ili premazuju različitim masnim tečnostima.

  • ns ja

    06.10.2016 10:09
    EE jedan predlog, kad već niko u gradu osim što se ne bavi huliganskom bukom u noćnim satima, ne bavi se ni održavanjem gradskog mobilijara; Molim mazača da samo to ulje dobro razmaže četkom po celoj površini, i tako i zaštiti klupu od atmosferskih prilika!! A iskreno se nadam da će komunalna policija u međuvremenu dok se ulje suši, početi da shvata sopstveni značaj kada se radi o kućnom redu i komunalnim pitanjima, te uzeti učešće u održavanju komunalnog reda - a ne da maltretira babe po pijaci! Buka zagađuje, pa je treba kontrolisati, pri tom ne mislim da dečiju graju u toku dana - ona nikome normalnom ne bi trebalo da smeta!
  • ex chapman

    05.10.2016 11:56
    @@ex chapman
    videćeš kad odeš. možda. ni ja nisam mislio da ću osećati nostalgiju. ali nostalgija je jedno, a činjenice nešto drugo. mnogo se bolje osećam sada kad se odavde prisećam neke idealizovane mladosti u nekom idealizovanom NS. vesti iz lokala čitam kao neku terapiju protiv iracionalne sentimentalnosti - da se podsetim zašto sam otišao :)
  • @ex chapman

    04.10.2016 18:44
    "draga bivša komšinice. i mi smo se odselili, pre 3 godine. iz Srbije. to je jedino trajno rešenje"
    Nikad mi neće biti jasni ljudi koji odu iz zemlje pa postanu najaktivniji komentatori vesti iz bivše domovine, pa još vesti iz lokala. Umesto da uživate što ste van ove rupe, Vi čitate o prosipanju mašinskog ulja po klupama u lokalnom kvartu i gubite vreme na komentare skoro svake vesti ovde. Mislim, Vaše vreme - Vaša stvar, samo mi nije jasno zašto neko jedva čeka da pobegne, pa se i dalje bavi problemima koji više nisu njegovi. Jedna od stvari zbog kojih se radujem skoroj emigraciji je što mi dnevne vesti više neće jesti živce.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti