Grad i Pokrajina zajednički ulažu u Novi Sad, a traže novac za Klinički centar Vojvodine

Pokrajinski premijer Igor Mirović i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević potpisali su danas protokol o zajedničkom ulaganju u niz projekata u vojvođanskoj prestonici.

Oni su se obavezali da u odnosu od 50/50 odsto, osim ukoliko se to drugačije ne odredi za neki projekat, ulože sredstva u izgradnju zgrade Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, uređenje Univerzitetskog kampusa, proširenje Sentandrejskog puta i popravku postojećeg i gradnju dodatnog mosta na ovoj saobraćajnici preko kanala DTD, novu zgradu RTV-a i druge projekte.

Ovom prilikom Mirović je rekao da Pokrajina sa Gradom od proletos, kada je promenjena vlast, radi na tome da se aktiviraju sredstva koje je Srbija još pre deset godina dobila za uređenje kliničkih centara, a tu spada i Klinički centar Vojvodine. On je pojasnio da je završen projekat uređenja bloka B i C, koji su neposredno povezani sa blokom A koji već nekoliko godina služi kao Urgentni centar, pa se sada čeka da Novosadska uprava za urbanizam izda građevinsku dozvolu kako bi se dalje obratili republičkim vlastima.

Gradonačelnik i pokrajinski premijer gradnju i završetak Kliničkog centra Vojvodine, odnosno uređenje konstrukcije koja stoji nezavršena skoro tri decenije, vide kao jedan od prioriteta u narednom periodu.

Prilikom potpisivanja sporazuma, najavljeno je i da će Novi Sad i Vojvodina nastaviti zajednički da rade na realizaciji projekata i nakon 2017. godine, ističući da tu ima i investicija koje su ne samo od lokalnog, već i od pokrajinskog i republičkog značaja.

  • Mile

    03.10.2016 18:49
    skandal
    Dozvolite narodu da se leci,manite se svih projekata kada je narod bolestan i uplasen za svoje zdravlje.Nece se ovakvo stanje jos dugo tolerisati.
  • nsadjan

    03.10.2016 17:18
    pitanje
    zasto bi grad ulagao sa pokrajinom, kada pokrajina ima poseban budze za odredjena ulaganja koja ne postoje u gradskom budzetu. Prema tome grad ce samo nekim malverzacijama preliti pre pokrajini nenamenski iznjegovog budzeta. Ista je to banda, otamaju a nista narodu ne daju. Pa dokle BRE
  • ns

    03.10.2016 13:49
    Prestonica
    Zar nije onomad sadašnja klika na vlasti vikala da Novi Sad nije prestonica Vojvodine?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti