Kej i danas zatvoren, popodne defile Garde u centru

Beogradski kej i danas je zatvoren za saobraćaj do 16 časova zbog priprema za sutrašnju vojnu paradu, povodom Dana oslobođenja Novog Sada u Drugom svetskom ratu.

U sklopu obeležavanja godišnjice oslobođenja vojvođanske prestonice od fašizma, danas će Garda Vojske Srbije od 16 časova održati promenadni defile od Komande grada u Dunavskoj ulici do Trga slobode.

Planirano je da na Trgu slobode Garda izvede egzercir u trajanju od 15 minuta, a da potom pripadnici Specijalne brigade Vojske Srbije prikažu svoje sposobnosti u borilačkim veštinama.

Dešavanja u centru deo su najave za paradu koja će se u subotu održati na Beogradskom keju od 12 časova.

Vojna parada će početi počasnim plotunom iz šest topova sa po tri granate sa Petrovaradinske tvrđave, a potom će na Dunavu pripadnici Rečne flotile uz podršku Ratnog vazduhoplovstva prikazati svoje umeće. Na kraju, Beogradskim kejom će proći motorizovana kolona u kojoj će biti prikazan deo nove opreme Vojske Srbije. Ipak, većina prikazanih borbenih vozila i samohodnih artiljerija još je na ispitivanju u Vojnotehničkom institutu ili pripada "Jugoimport SDPR", jer je namenjena izvozu.

Kraj parade biće označen preletom helikoptera i aviona RV, kao i prolaskom Rečne flotile. Na kraju će građani koji budu prisustvovali paradi, u Domu vojske, moći da probaju pasulj, kao i da razgledaju vojnu opremu koja će biti parkirana na Keju.

  • nss

    23.10.2016 14:32
    nss
    ne mogu da verujem da je veliki vodja odlucio da posle toliko godina dan oslobodjenja novog sada bude 22.oktobar....sta to znaci,ako sledece godine bude slobodan dvadeset i prvog da cemo ponovo menjati istoriju.....bulevar nam se zvao bulevar 23.oktobra ako se dobro secam samo sto gomila radikalskih prelaznika i polaznika na kojekakve kurseve nisu to ucili
  • Gandalf

    22.10.2016 15:25
    @DonJuan
    Samo sam pokušao da objasnim značaj vojske! Ali pošto očigledno nisam uspeo, izvinjavam se ukoliko sam vas uvredio! Voleo bih da vam vojska nikada ne zatreba... A poznavanje istorije svog naroda ne smatram psihičkim poremećajem, već znanjem (koje sam pokupio u osnovnoj školi)! Što se tiče Kosova, ta vojska se odlično borila protiv OVK i NATO-a, ali su onda bombardovali celu zemlju, i kasnije uspeli da ubede narod kako nama vojska ne treba... A o kompleksima ste dovoljno rekli, tu ne bih imao šta da dodam!
  • Georg

    21.10.2016 22:00
    To tzv. vojskom sada komanduju oficiri koji su naučili da šutiraju neeksplodirane granate na poligonu pasuljanske livade !!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti