O bebi pronađenoj u torbi kod Betanije brine Centar za socijalni rad

Bebu koja je ostavljena u dvorištu Betanije pre više od dve nedelje, preuzeo je Centar za socijalni rad.
Beba je, odmah po rođenju, nađena u putnoj torbi kod Betanije, a potom zbrinuta u Dečijoj bolnici. S obzirom na to da je novorođenče, simbolično nazvano Srećko, dobro i primetno napreduje, procenjeno je da više nema potrebe da bude smešten u Dečijoj bolnici. Roditelji mališana se još nisu oglasili.
 
Centar za socijalni rad, kao organ starateljstva, u obavezi je da preuzme sve potrebne mere u zaštiti deteta bez roditeljskog staranja.
 
"Možemo konstatovati da je dete dobro i da je bilo adekvatno zbrinuto. Preduzeli smo sve potrebne mere iz naše nadležnosti", kažu u Centru za socijalni rad.
 
Kakva će biti dalja budućnost mališana nisu mogli da preciziraju u ovoj socijalnoj ustanovi. Odmah pošto im je iz porodilišta javljeno da je pronađena ostavljena beba, osigurali su njenu bezbednost. Tada su još rekli da će malog Srećka, po izlasku iz bolnice, zbrinuti u prihvatilištu za decu "Sigurne kuće" ili u hraniteljskoj porodici.
 
Novorođenče je u dvorištu Betanije 22. oktobra, oko 10, časova, pronašla Novosađanka Slavica Fejsa, koja je prolazeći čula dečiji plač. Kada se vratila da proveri o čemu se radi, videla je plavu torbu, a u njoj tek rođenog mališana, gotovo promrzlog, bez odeće, na čijem telu su bili vidljivi tragovi porođaja.
  • komitet za omladinu

    08.11.2016 12:42
    Drage volje bih vodila računa o napuštenoj bebi.
  • Zahvalnost

    08.11.2016 11:03
    Naša država je veoma odana novom svetskom poretku.
    I zato neprekidno vodi računa da se srpski građani slučajno ne razmnožavaju.
    Tako je uvela pod hitno naplatu PDV-a bebi servisima, dadiljama, i time podigla cenu usluga za mesec dana na preko 36.000 dinara, za grad Beograd.
    Svakog dana, u svakom pogledu, sve više NAPREDUJEMO!
    p.s. Zahvalni Iluminati

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti