Roditelji uskraćeni za subvencije zbog kašnjenja privatnih vrtića

Više od polovine novosadskih privatnih vrtića nije još uvek Gradskoj upravi dostavilo spisak dece koja pohađaju ove ustanove, te će roditelji do daljeg biti uskraćeni za subvencije za boravak mališana.
Kako navode u Gradskoj kući, svim privatnim vrtićima dostavljeni su obrasci u vezi sa prisutnošću dece za septembar i oktobar, a vrtići treba da ih popune, vrate Gradu, a na osnovu njih će Grad preneti sredstva Poštanskoj štedionici na isplatu roditeljima.
 
"Popunjene spiskove prisutnosti dece dostavilo je 13 privatnih vrtića, od ukupno 32, a imajući u vidu da će se isplata finansijske podrške roditeljima biti izvršena nakon prijema svih spiskova, pozivamo privatne vrtiće da u što kraćem roku dostave popunjene obrasce, kako bi roditelji što pre dobili finansijsku podršku", apeluju u Gradskoj upravi za socijalnu i dečiju zaštitu.
 
Subvencionisan boravak omogućen je za 1.816 dece za septembar i za 1.889 dece za oktobar. U Gradu dodaju da će se planirati subvencije i za 2017. godinu, u skladu sa mogućnostima.
 
Podsetimo da su se privatni vrtići nedavno žalili kako im Grad nije dostavio traženu dokumentaciju za rad, uključujući obrasce. Takođe, roditelji su u sve većim dugovima jer moraju redovno da izmiruju boravak za decu u privatnim vrtićima, a kasna isplata subvencija im tu situaciju otežava.
 
Ovu priču čitajte OVDE.
  • roditelj

    16.11.2016 14:50
    ukinite subvencije
    Mi dajemo ceo iznos vec dva meseca, a kad ce nam vratiti ne znamo. Ovo je sprdnja sa subvencija. Rado bih da mi dete ide u RD ali eto nema mesta. Neko gore rece sa laznim potvrdama je dete upisalo u privatni, e dragi moji tavih imate u RD gomilu i da ,ne placaju vrtic jer bas nista nemaju na svom imenu i nisu nigde prijavljeni ili na minimalcu pa im to grad placa. ne to nisu socijalno ugrozeni, da podvucem. Lepo ukinute subvencije i drzavnim i privatnim vrticima, pa nek placa ko moze i caos. Ovako mi vredjate intelegnciju i muzete gde stignete. Rado bih ostavljao pare sa strane a ne davao preko 100 mesecno a ispunjavam sve uslove da drzavni placam svega 2500 din mesecno. No, niko od nas 1800 u privatnim se ne buni pa nam tako i treba. Silna udruzenja za podrsku roditeljsva a gde su sad?
  • Qwisko

    16.11.2016 13:44
    sundjer BoB vrtic
    Laz je da gradska uprava ceka na vrtice.
    Ja sam otac deteta u privatnom vrticu, koji nije za to dete dobio obrazac, a na primer za starije dete u istom vrticu su poslali obrazac. i ovakvih slucajeva ima mnogo.

    Prestanite da lazete i iznosite neistine - uvek istina izadje na videlo, pa vam se lupi kao bumerang!!!

    GRADSKA UPRAVA NIJE DOSTAVILA SVE OBRAZCE PRIVATNIM VRTICIMA - ja bi ovo nazvao kupovinom vremena...

    A sta cemo sa onim delom da se isplate roditelja ne mogu podvesti pod "subvencije", nego "pomoc roditeljima", i sta cemo sa tim da vam je sitem vodi informatika i da imate problema sa unosom svih obrazaca. Dokle vise da lazete....
    SRAM VAS BILO, eto ti grada kulture, grada koji vodi racuna o najmladjima.
    Ponekad me sramota iz kog grada sam a nekad je bilo drugacije.
  • LOL

    16.11.2016 09:41
    Ja razumem radne roditelje kojima je sve ovo sa listama cekanja i kasnjenjem subvencija za privatne vrtice nocna mora ali ne mogu a da ne prokomentarisem koliko je neradnih roditelja iskoristilo ovu igrariju sa privatnim vrticima. Zaista mi nije jasno na koji nacin dolazi do takvih propusta jer samim tim se zauzimaju mesta deci ciji roditelji zaista rade. Znam nekoliko ljudi koji su svoju decu upisali u vrtic sa laznom potvrdom o zaposlenju ili su se preko prijatelja prijavili da kao rade pa su odmah po upisu dali otkaz(zar to niko ne proverava?). Slag na tortu mi je bio komsija koji se pohvalio kako su bez problema upisali dete u jedan fin privatni vrtic, a oboje su zvanicno nezaposleni s tim da on radi na crno, primaju socijalno i decije dodatke pa im privatni vrtic dodje dzaba. Ja ispadoh glupa(u njegovim ocima) sto radim, jer kako on kaze vise se isplati sedeti kuci i biti prava majka i zena ? WTF

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti