Uplaćene subvencije za boravak dece u privatnim vrtićima

Subvencije za boravak dece u privatnim vrtićima za septembar i oktobar uplaćene su roditeljima na račune u Poštanskoj štedionici.
Novac je uplaćen nakon što su svi privatni vrtići u Novom Sadu predali spiskove dece čiji boravak se subvencioniše.
 
Sredstva su uplaćena roditeljima koji su, na osnovu rešenja Gradske uprave, ostvarili pravo na finansijsku podršku. Uplaćeni iznos roditelji mogu da podignu, uz važeću ličnu kartu, na šalterima Poštanske štedionice, kao i na svim šalterima poštanske mreže na teritoriji Novog Sada.
 
Podsetimo, isplata je kasnila jer nisu svi vrtići dostavili popunjene obrasce s podacima o broju dece Gradskoj upravi na vreme, što je uslov da se svim roditeljima, u skladu sa važećom odlukom, isplate subvencije. 
 
Subvencionisan boravak omogućen je za 1.816 dece za septembar i za 1.889 dece za oktobar. U Gradu dodaju da će se planirati subvencije i za 2017. godinu, u skladu sa mogućnostima.
 
Podsetimo da su se privatni vrtići nedavno žalili kako im Grad nije dostavio traženu dokumentaciju za rad, uključujući obrasce. Takođe, roditelji su bili u dugovima jer su morali redovno da izmiruju boravak za decu u privatnim vrtićima, a kasna isplata subvencija im je tu situaciju otežavala.
 
Ovu priču čitajte OVDE.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti