Uzeo 420.000 evra, a nije izgradio stanove

Nakon što je više puta odlagan pretres na suđenju Novosađaninu Todoru J. (53), okrivljenom za prodaju neizgrađenih stanova, predsednik sudskog veća saslušao je van glavnog pretresa desetak oštećenih, od kojih većina ne živi u Novom Sadu.
Jedan od njih došao je čak iz Švedske, prešavši 2.000 kilometara da bi se pojavio u sudnici.
 
Branilac okrivljenog po službenoj dužnosti, advokat Aleksandar Kovač izjavio je da ga je, neposredno pre ročišta, supruga okrivljenog obavestila da on ne može da dođe na suđenje zbog zdravstvenih problema. Čuvši kakve su tegobe u pitanju, prisutni u sudnici Višeg suda burno su reagovali, uz komentare da retko ko nema takve zdravstvene probleme. 
 
Sudija Vidoje Mitrić, čije izuzeće je okrivljeni već dva puta tražio, što je odbijeno, odlučio je, u interesu postupka i zbog prisustva mnogobrojnih oštećenih, koji su već više puta dolazili, da ih sasluša van glavnog pretresa. Svi oni su ostali pri ranije datim iskazima, prenosi Dnevnik
 
Po navodima optužnice, okrivljeni je od 1. februara 2008. do 18. aprila 2012. kao direktor "JT gradnje" zaključio ugovore o prodaji stanova u zgradi koja je trebalo da bude izgrađena na uglu ulica Branka Radičevića i Đorđa Zličića. On nije bio većinski vlasnik tih parcela i nije imao dozvolu za gradnju zgrade. Pripisuje mu se da je na taj način sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist veću od 420.000 evra.
 
U istrazi je negirao delo koje mu se stavlja na teret i naveo da nije imao nameru nikoga da ošteti, a da su kupci stanova u vreme zaključenja ugovora znali da on nije bio vlasnik svih parcela na kojima je trebalo da se gradi stambena zgrada, kao i da nema građevinsku dozvolu.
 
Svedočili su Vladimir D, koji je za nikad izgrađeni stan dao 32.000 evra, Stanko P, koji je, sa svojim ocem Draganom P, na isti način ostao bez oko 100.000 evra datih za više stanova, Željko L. je platio 32.000, Milan S. – 35.000, Boško Ž. – 30.000, Siniša M. i Tanja M. – 32.000, Marijana B. – 32.000, Zdenka Č. – 30.000 evra, Daliborka D. – 23.000 i Jovanka B. – 37.800 evra. 
 
Nastavak glavnog pretresa zakazan je za 12. januar, kada se očekuje saslušanje dvoje sudskih veštaka i okrivljenog, odnosno kraj suđenja.
  • eh

    03.12.2016 21:01
    profi političar
    obećava blistavu budućnost, a tavorimo u second hand prošlosti
  • Lola

    03.12.2016 20:29
    i ko je odgovoran?
    Toliko o pravnoj Državi.
    U Strazbur jedino rešenje.
  • GerilaC

    03.12.2016 19:41
    Trebalo je davno
    Da je prvi prevareni, umesto što je plaćao advokate i takse na uzaludne tužbe, za te pare angažovao profesionalce iz susedstva, koji overavaju svoj posao, ovo bi se suzbilo u korenu. Ovako nam ostade korumpirano sudstvo, advokati, RGZ, ZIG i ostali "učesnici"!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti