FOTO: Požar zbog paljenja rastinja u Futogu, vatrogasci ponovo apeluju

Novosadski vatrogasci sinoć su ponovo intervenisali zbog paljenja rastinja, ovog puta na obali Dunava u Futogu.
Šteta je izbegnuta brzom intervencijom vatrogasaca, ali je postojala opasnost da se požar brzo raširi zbog vetra koji je duvao. 
 
Ovakvih slučajeva je sve više, a nesavesni građani i pored apela da se ne pali biljni otpad, nastavljaju to da rade. Ovo predstavlja problem i Vatrogasnoj brigadi u Novom Sadu koja dobija sve više poziva za gašenje požara zbog paljenja biljnog otpada. Trenutno brigada ima taman toliko ljudstva i mehanizacije da pokrije sve požare u gradu, ali situacija postaje alarmantna.
 
Zbog toga vatrogasci još jednom apeluju na građane da nikako ne pale vatru na otvorenom, niti da spaljuju biljni otpad. 
 
 
Podsetimo i da je pre samo dve nedelje zabeleženo nekoliko slučajeva paljenja biljnog otpada, o čemu možete čitati OVDE. Koliko stvari idu daleko govori i podatak da je novosadska Vatrogasna brigada u jednom dana imala više od 25 intervencija samo zbog požara koje su građani izazvali na taj način.
  • VM

    18.03.2017 11:48
    Primitivan,bahat i ne odgovoran narod se opamecuje drakonskim kaznama ili ako nemaju da plate konfiskovanjem imovine,zatvorom.Apeli izgleda ne vrede u ovom drustvu.
  • Jovan

    17.03.2017 09:00
    Bez apela! Dosta je više sa tim apelovanjem. Kazne za sve koji su nesavesni!
  • Novosađanin

    17.03.2017 08:35
    Ko je odgovarao?
    A ko odgovara za te požare? Svi mi novosađani plaćamo bahatost pojedinaca? Lepo krivične prijave i debele kazne za te koji pale, i ćao. Ako ne znaš ko pali, onaj na čijoj je zemlji će da odgovara.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti