Samo dve firme žele da pomognu beskućnike

U okviru tradicionalne humanitarne akcije "Uskršnja trpeza za beskućnike" ove godine će 13. aprila na Trgu slobode, između 14 i 18 sati, građani Novog Sada moći da ostave hranu i odeću za beskućnike.

Organizatori - porodica Popović i ljudi okupljeni oko "Dva minuta tišine" posebno su pozvali u sklopu ovogodišnje akcije kompanije da pomognu beskućnike, bilo kupovinom od ličnih sredstava, bilo podsticanjem zaposlenih da se uključe. Pozivanje firmi je dobilo posebnu parolu "Ajde i ti", gde se vizuelnim rešenjem sugerisalo IT sektoru kao najjačem u gradu da se solidariše sa beskućnicima.

- Dosad su se javile samo dve firme. Zvali smo i gradska preduzeća da se uključe, ali nisam siguran da li će se uključiti - kaže za 021 organizator akcije Dušan Popović.

On navodi da se ipak nada da će akcija uspeti, pre svega zbog građana koji su uvek voljni da pomognu beskućnike, kao društvenu grupu koja dobija najmanje pomoći u našem društvu.

U okviru "Uskršnje trpeze za beskućnike" prikuplja se hrana koja mora biti konzervirana (gotova jela, konzerve, vakum pakovanje, i slično) ili hrana sa deklaracijom (iz prodavnica, marketa i restorana). Beskućnicima je potrebna i letnja odeća i obuća, novi donji veš, čarape i sredstva za ličnu higijenu.

Za sve koji žele da podrže akciju, više informacija mogu dobiti putem mejla panonian.df@gmail.com ili pozivom na broj telefona 063/154-54-65.

  • Мунгос

    12.04.2017 11:24
    @ Organizator,
    Нисам ја хејтер, ја сам се само побунио због тога што сте за своју акцију злоупотребили реч „Ускрс“.
    Хвала на добрим жељама.
  • Organizator

    12.04.2017 04:33
    Budimo humani
    Postovani gospodine Mungose ja vam zelim sve najbolje i mnogo srece i zdravlja za dolazeci najveci Hriscanski praznik Vaskrs a sto se tice krsenja posta neka meni zaracuna Bog sto cemo pomoci onima kojima je pomoc potrebna. U prevodu, hejtera je uvek bilo i bice sta god i koliko god dobra uradili.
  • Мунгос

    10.04.2017 19:56
    Ови Хуманитарци баш решили да злоупотребе Ускршње празнике и то у посту на Велики четвртак деле сиротињи конзерве и терају људе у невољи да прекрше пост.
    У чије име то раде, неће да кажу. Ако ја кренем да претпостављам у чије име раде овакве нискости, неће ми се објавити коментар и зато ћу то да прећутим.
    Уместо да на овако подмукао начин скрнаве туђе верске осећаје, могли би да из наслова своје акције избаце реч „Ускршња“ а уместо ње убаце назив бога у кога верују, онда мирна Бачка.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti