FOTO: Uklonjena velika divlja deponija iz Šangaja

Velika divlja deponija na Šangaju uklonjena je po nalogu Komunalne inspekcije, a nakon pisanja 021.
Kako poručuju u "Čistoći", čišćenje ovog prostora trajalo je nedelju dana, a uklonjeno je više od 900 kubika smeća.
 
Na području Novog Sada ukloni se između 30 i 40 divljih deponija mesečno. Često one nastaju u delovima grada i prigradskih naselja u kojima "Čistoća" nema aktivnosti po redovnom programu rada za 2017. godinu, navode iz ovog preduzeća. Jedna od takvih deponija je i ova.
 
Kako smo ranije pisali, ova deponija nedaleko od Te-To godinama je bila mesto za odlaganje raznog otpada, pa čak i leševa životinja, što je bio prizor koji je svakodnevno gledao Novosađanin Lazar Pejinov. On se obratio svim nadležnim službama kako bi apelovao da se ova deponija ukloni, ali bezuspešno. Zato se obratio medijima. Više o ovoj temi čitajte OVDE.
 
Iz "Čistoće" apeluju na stanovnike Šangaja da ne prave divlje deponije i otpad odlažu na mesta koja su za to predviđena.
 
  • Rade

    11.04.2017 22:22
    Omanje deponije nicu na svakom cosku u gradu. Nekima je lakse baciti smece pored kontejnera nego produziti jos dva koraka i ubaciti ga u kontejner. O gradjevinskom i krupnom otpadu koji se baca pored kontejnera da ne pricamo. Dok neko ne dobije batina nece se tu uvesti red.
  • Komsija

    11.04.2017 18:11
    @Sima
    A kako ja da uticem kada sam se tamo doselio pre tri godine i bilo je vec smeca i taj jadni covek koji prikuplja i gomila smece radi to na ocigled policije. Ja imam 60 godina i smece bacam u kantu, zena gaji cvece na balkonu, dok sam bio mladji i fizicki sam doprinosio ulepsavanju svoje okoline samo ne u tom delu grada. Komunalna policija nista ne radi. Niko ne bi bacao kada bi se culo da su jedne nedelje naplatili kazne.
  • Sima

    11.04.2017 16:49
    Komsija
    Kada cete skloniti, pa opet pitanje kada cete skloniti. A da malo uticete na komsije da ne prave od grada svinjac. Najlakse je skloniti. Vaspitajte se malo ljudi vise. Uvek nam je neko drugi kriv.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti