Na ponovljenim izborima Vučiću više od dve trećine glasova, incident u Novom Sadu

Na ponovljenim izborima na tri biračka mesta u Novom Sadu, Leskovcu i Trsteniku juče do 20 časova glasalo je 1.033 birača, a najviše glasova - 793 dobio je Aleksandar Vučić, saopštila je "CRTA", posmatračka misija "građani na straži".
Na ponovljenim izborima Vučiću više od dve trećine glasova, incident u Novom Sadu
Foto: 021.rs
Kako se u saopštenju navodi, na ta tri biračka mesta moglo je da glasa ukupno 3.148 upisanih u birački spisak, a glasalo je 32,8 odsto.
 
Predsednički kandidat Saša Janković osvojio je 135 glasova, sledi Luka Maksimović (Ljubiša Preletačević Beli) sa 45 osvojenih glasova, Vuk Jeremić 13, Vojislav Šešelj 10, Nenad Čanak pet, Boško Obradović pet, Saša Radulović četiri, Aleksandar Popović četiri, Milan Stamatović dva glasa i Miroslav Parović koga je podržao jedan birač. Bilo je 16 nevažećih listića.
 
Na biračkom mestu 178 u Srednjoj ekonomskoj školi "Svetozar Miletić" u Ulici Narodnih heroja u Novom Sadu zabeležen je incident kada su tri osobe sa maskama noseći umrlice došle na biralište i htele da glasaju, ali im to nije bilo dozvoljeno jer nisu upisani u birački spisak, pa su napustili biračko mesto. Takođe, tokom dana ispred istog biračkog mesta u Novom Sadu primećeno je vozilo u kojem su osobe vodile evidenciju o građanima koji su izašli da glasaju, dok je u Leskovcu zabeležen jedan slučaj glasanja umesto druge osobe, navela je CRTA.
 
Glasanje na tri biračka mesta u Novom Sadu, Leskovcu i Trsteniku ponovljeno je na osnovu presuda Upravnog suda koji je prihvatio žalbe birača čije je prigovore Republička izborna komisija ranije odbila.
  • G

    22.04.2017 06:05
    @@G - vi gledate apsolutnu vrednost pomoći bez uzimanja u obzir onoga šta su te države morale da ustupe, a najviše regulaciju sopstvenog tržišta od čega profitiraju samo velike i ekonomski jake zemlje članice a male zemlje gura u dužničko ropstvo. Ne shvatate vi moje stavove uopšte gospodine. Ne želite da vidite činjenice, izlazak Velike Britanije, sve veći unutrašnji politički i finansijski pritisci, sve veća razlika pretežno severnih i južnih zemalja, neslaganje rešavanja migrantske krize i jačanje desnice u više zemalja članica, najlakše vam je da prilepite etiketu "anti EU stav" a činjenice ignorišete. Verujte vi i čekajte na pomoć EU u novcu i savetima koliko god želite ako imate 25 godina za čekanje - tokom tih četvrt veka neće Nemačka i ostale zemlje sedeti skrštenih ruku već će stvoriti još veću, nedostižnu razliku.
    Ne žive ovde "sve sami debili", ovde živi većina od 94% neobrazovanog odnosno nisko obrazovanog stanovništva, a i od tih 6% se ne zna koliko ih je "modernih diplomaca" sa raznih privatnih univerziteta upitnog kvaliteta, uključujući i odlazećeg predsednika. Ovo državu čini anahronizmom modernog doba i onemogućava bilo kakav dalji napredak u 21. veku i globalnom tržištu kakvo ga obeležava - Slovenija gospodine ima oko trećinu visokoobrazovanih građana. Nije "visoka tehnologija" samo računar, mi nismo sposobni da primenimo ni moderna dostignuća u poljoprivredi a kamoli modernu računarsku tehnologiju.
  • @G

    21.04.2017 13:38
    ta pomoć EU je naprotiv, poprilicna, postoje konkretne cifre koliko je koja zemlja dobila kada je usla, a svakako je veca nego sto sami sebi mozemo pomoci. Shvatam ja vase anti EU stavove, pa zato i ocekujete da EU za 25 godina mozda nece ni postojati. Nigde nisam napisao da se moze ziveti zapadnoevropskim standardom sa malinama i sljivama, samo sam naveo od cega moze da se krene. Ne slazem sa vasom matemetikom od 25 godina, jer onda izgleda da ovde zive sve sami debili i da su svi vec pobegli napolje. Slazem se da nasa industrija nije prezivela zbog drzavne ekonomije umesto trzisne, ali vase insistiranje na visokoj tehnologiji deluje pomalo nerealno. Ako nemamo tehnologiju za racunar, onda cemo praviti nesto drugo. Nisam primetio da se u zemljama istocne evrope razvijala visoka tehnologija a opet imaju vidno bolji standard od nas. Mislim da je sve stvar dobre (politicke) volje.
  • G

    20.04.2017 11:53
    @@G - ta pomoć EU ni izbliza nije tolika kolika vama deluje. Ne vrede ideje i saveti kad nema ko da ih primi. Rumunija se posle 10 godina tek malo izdigla iznad srpskog proseka, to je poenta. Srbija neće ući u EU ni u narednih 15 godina, pa uračunajte i tih 10 gde se neće puno toga promeniti. Ako mislite da čekate na nekoga iz EU sa "idejama i savetima" narednih 25 godina, vi čekajte. Obzirom na trenutnu unutrašnju situaciju, EU za 25 godina možda neće ni postojati a vi previše nade polažete u druge dok sedite skrštenih ruku.
    Insistiranje na visokoj tehnologiji je posledica doba u kojem živimo - ne možete u 21. veku da imate isti raspored industrije kao pre 60 godina, ne možete u 21. veku živeti zapadnoevropskim standardom sa malinama, šljivama i oružjem. Naravno da možemo da se zadržimo na tome što već imamo - i bićemo tačno tu gde smo i sada. Dok mi zadržavamo to što već imamo i ne razvijamo ništa novo, evropske zemlje se razvijaju rapidno - ne da ih nećemo nikada stići već im nikada nećemo ni blizu prići. Naša industrija nije preživela jer smo decenijama radili po principu "radio ne radio" uz državnu umesto tržišnu regulaciju, a ovde govorim o periodu pre devedesetih, sankcije i pljačkaška privatizacija koje su potom usledile bile su samo poslednji ekseri na sanduku privrede.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti