FOTO: Održan "Pomen ubijenoj demokratiji" na Trgu slobode

Na Trgu slobode održan je performans "Pomen ubijenoj demokratiji u Srbiji".
FOTO: Održan "Pomen ubijenoj demokratiji" na Trgu slobode
Foto: 021.rs
Organizovala ga je grupa mladih koji su proteklih nedelja učestvovali u protestima "Protiv diktature", 40 dana od održavanja predsedničkih izbora u Srbiji.
 
Kako su naveli, ideja je da se ponovo skrene pažnja na neregularnosti koje su se dešavale tokom izbornog procesa. 
 
 
Kako je rekao student Milovan Nikolić, demokratija je ubijena, ne metkom ili nekim oružjem, već ucenom, zastrašivanjem i krađom. 
 
"Prvo su pokušali da je udave u Beogradu, a onda da je zabrane u Novom Sadu. Naočigled svih, javni servis građana postao je privatno glasilo jednog čoveka. Rušili su oni po malo u komšiluku svakog od nas. Konačno su joj zadali poslednji udarac. Na predsedničkim izborima nije pobedila volja građana već nasilništvo zastrašivanje i ucena. Ispraćali smo je šetnjama ulicama Srbije skoro mesec dana, neki u crvenom, neki u žutom, da bismo ovaj dan svi dočekali u crnini. Što je najgore, upravo ona osoba po čijem nalogu je ona ubijena kaže za sebe da je demokratski vođa slobodne zemlje. Pre 40 dana, 2. aprila, ubijena je slobodna volja građana", rekao je Nikolić. 
 
  • pera

    15.05.2017 14:56
    za zaposlene botove
    Botovi, bilo bi dobro da znate da ste lako prepoznatljivi i kada idete na botovsku radnu smenu aposebno kada sročite "hvalospev" svome voljenom vođi.
  • Bane

    12.05.2017 18:03
    @alexB
    jel to postoje i neobični dođoši? Možda je bolje biti i običan dođoš nego običan g....n.
  • Penzioner

    12.05.2017 17:20
    Kada bi razmaženi studenti koji imaju fraj smeštaj u domu i fraj hranu u menzi i fraj stipendiju, plaćali stvarnu cenu smeštaja i hrane, morali bi dodatno raditi i ne bi pravili noćne žurke u sred radne nedelje.
    To samo znači da ne uče,već džabalebare o trošku budžeta, a meni oteli penziju.
    Alo, starački dom u NS sa hranom košta 48.000 dinara mesečno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti