Do kraja maja počinje obnova prvih fasada u Podgrađu

Obnova prvih fasada zgrada u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave, trebalo bi da počne do kraja maja, saznaje 021.
Do kraja maja počinje obnova prvih fasada u Podgrađu
Foto: 021.rs

U pitanju je deo projekta Grada Novog Sada na obnovi starih zdanja.

Direktor Zavoda za zaštitu spomenika kulture Siniša Jokić potvrdio je za 021 da je prva javna nabavka za obnovu fasada šest objekata završena, da su potpisani ugovori, i da će ukoliko ne bude nepredviđenih problema, prvi radovi početi krajem meseca. Svi radovi bi trebalo da traju 50 dana. Posao je dodeljen firmi "Ornament investinženjering" iz Beograda sa suizvođačima "Niković Company" iz Beograda koja se jedina javila za svaku pojedinačnu zgradu i imala ispravnu ponudu.

Za obnovu Trga vladike Nikolaja 1 biće plaćeno 2,4 miliona dinara, za Trg vladike Nikolaja 3 - 5,1 milion dinara, za Beogradsku 2 - 3,3 miliona dinara, za Beogradsku 4 - 2,1 milion dinara, za Beogradsku 8 - tri miliona dinara i za obnovu zgrade u Lisinskog 2 - 7,9 miliona.

Podsetimo da je u Zavodu u toku tender za obnovu još pet fasada i to u Beogradskoj 1, 3, 5, 7 i 9. Ovo je deo od ukupno 21 objekta koji će biti uređeni tokom ove godine.

U Gradiću će biti sređeno ukupno 45 objekata i procenjena vrednost radova je oko 100 miliona dinara.

Najavljeno je i da će Republika sa dodatnih 200 miliona dinara u naredne dve godine pomoći uređenje fasada u centru Novog Sada.

  • /

    17.05.2017 17:24
    /
    ono na slici je nedavno prekreceno vide se neke moderne farbe
    a da vi lepi to lepo date austrijancima kada su se vec nudili da ce srediti i dovoditi turiste?
  • Marko

    17.05.2017 10:11
    Lepa vest. E sad postoji i jedan problem o cemu se malo govori a to je da ce posle 10 dana doci neki klinac koga roditelji nisu vaspitali nego ulica i isarati Firma preko fasade.
  • darko

    17.05.2017 10:03
    Ista firma je radila obnovu Beogradske kapije. Svi oni koji svakodnevno prolaze kroz gradic svedoci su kavaliteta uradjenih radova.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti