Sutra protest pokreta "Podrži RTV" u toku Dnevnika u 17

Pokret "Podrži RTV" organizovaće u ponedeljak, 22. maja, protest "Istinom protiv otmičara" u vreme emitovanja Dnevnika u 17 časova zbog godišnjice "politički motivisanih smena" na Radio-televizije Vojvodine i osnivanja tog pokreta.
Sutra protest pokreta "Podrži RTV" u toku Dnevnika u 17
Foto: 021.rs
Pokret je nastao kao reakcija na pomenute smene. Protest će početi ispred zgrade Televizije Vojvodine, a nakon toga je planirana i protestna šetnja.
 
"Godinu dana posle neopravdanih smena urednika i novinara na Radio-televiziji Vojvodine, koje su dovele do urušavanja kvaliteta programa, pada gledanosti i poverenja u pokrajinski javni servis, za to još niko nije odgovarao niti podneo ostavku", navodi se u saopštenju.
 
Ocenjuje se da je na RTV-u "uvedena cenzura", a da u programu te televizije više ne postoje problemi građana, koji su je "osnovali, koji je finansiraju i kontrolišu".
 
"Samo ostavke više nisu dovoljne, tražimo i odgovornost", dodaje se u saopštenju.
 
Protest će sutra početi u 17 časova u vreme kada RTV emituje Dnevnik.
 
"Pošto za novo uredništvo javnog servisa do sada nismo bili tema, koja zaslužuje da udje u Dnevnik, koji se emituje i na RTS-u, potrudićemo se sami da se u centralnoj informativnoj emisiji čuje i naš glas", piše u saopštenju pokreta. 
  • bulevarac

    22.05.2017 08:49
    kvazi dr trkulja
    Iskreno se nadam se da ce se i organizatori ovog protesta, kao i ljudi iz Zelene stranke, ograditi od onog koji je lepio nalepnice po spomeniku Svetozaru Miletiću i vređao komunalnog inspektora na verskoj i nacionalnoj osnovi?!
    Ja dolazim...
  • Ivana

    21.05.2017 17:55
    Licemeri
    Niko ne spominje da je svima ovima koji su predvodili proteste povećana plata i da su dobili autorske emisije. Sve se vratilo na staro, sada su ponovo urednice ili vode tv program, a i dalje se ponašaju licemerno.
    Tek ovi nisu sjajni, ali to je tek posebna priča.
  • Paor

    21.05.2017 15:18
    Iskreno
    Mogu samo sveću ovima sadašnjima da drže.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti