Neplatišama komunalija u Novom Sadu oprašta se 1,1 milijarda dinara duga

Skupština grada bi u petak na sednici trebalo da oprosti neplatišama komunalnih usluga 1,1 milijardu dinara duga na osnovu kamata ukoliko uplate 3,3 milijarde osnovnog duga, saznaje 021.rs.
Neplatišama komunalija u Novom Sadu oprašta se 1,1 milijarda dinara duga
Foto: 021.rs

Kako se navodi u obrazloženju odluke, u pitanju je dug koji građani i firme imaju prema "Vodovodu", "Toplani", "Stanu" i "Čistoći", za period od 1. januara 2008. godine do 31. marta ove godine. 

U odluci, u koju je 021.rs imao uvid, navodi se da je Grad odlučio da na ovaj način stimuliše one koji nisu izmirili svoja dugovanja, jer iako je većina platila osnovicu, dosta njih duguje za kamate i troškove postupka.

"Imajući u vidu da je postupak naplate kamata dugotrajan i skup, a ishod vrlo neizvestan, pri čemu se najčešće radi o dužnicima koji nisu zaposleni i ne ostvaruju prihode, te da je plenidba i prodaja pokretnih stvari neefikasna, a posebno imajući u vidu činjenicu da je potraživanje po osnovu kamata kod pojedinih dužnika zastareo, potrebno je sprečiti nastanak daljih troškova i ujedno olakšati građanima da izmire svoja dugovanja", navodi se u predlogu odluke.

Ukoliko se prihvati ova odluka, oni koji duguju za komunalije će moći da sklope poseban sporazum sa Informatikom i da do 30. novembra isplate dug u celosti zajedno sa troškovima prinudne naplate, kako bi im se oprostila kamata.

  • Rešenje

    24.05.2017 10:17
    Vlada
    A Vi g-dine Vlado nemojte plaćati!
    Sačekajte da Vam dodju izvršitelji, dobićete rešenje da platite: sastav predloga 6.000 dinara, rad izvršitelja 12.000 plus kamatu 1.500 zato što niste platili račun od 12.000!
    Onda ćete valjda na ličnom primeru shavatiti da Vam nisu puni oprostili zato što nećete platiti 1.500 dinara -ako platite 30.000 dinara jer niste platili račun od 12.000 dinara.Malo jasnije?
  • Vlada

    24.05.2017 08:41
    Here we go again...
    I tako u nedogled.... Oprasta se kamata za informatiku oprasta se kamata za gas... Prave se ludi i ne placaju (vise je onih koji su bezobrazni i ne placaju nego oni koji to zaista ne mogu) i na kraju nema nikakvih posledica za to... Da se razumemo ni meni ne prija kad moram da platim svaki mesec informatiku tj ne placam je olako ali ipak prvo platim racune pa sta ostane i stvarno mislim da nije fer prema nama koji placamo da konstantno ispadamo kreteni ... Gomila ljudi je navikla da placa samo ono sto se iskljuci struju tel i kablovsku a informatiku ko sisa tu nema sta da se iskljuci e sad kad ima prinudne naplate ... ju kuku lele sta cemo sad imamo josh jedan racun.... Nije ok stvarno,.....
  • goran

    24.05.2017 08:32
    @steava

    "svi računi informatike stariji od godinu dana su zastareli"

    Da ali samo u slučaju ako Informatika nije podigla tužbu u protivnom dug nije zastareo nego se čeka odluka suda.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti