Klasična muzika i u pojedinim novosadskim lokalima

Sve više novosadskih ugostitelja uključuje se u akciju "Klasika svaki dan" udruženja "Dunavska sonata".
Klasična muzika i u pojedinim novosadskim lokalima
Foto: Pixabay

Jedan od njih je i kafe-polastičarnica "Mocart" u kojoj će pored svakodnevnog emitovanja klasike s CD-a, biće organizovani i koncerti solista i kamernih sastava, koji će u večernjim satima izvoditi dela najpoznatijih kompozitora.

"Ova akcija je sjajna. Očekujem da se u nju uključi većina novosadskih ugostitelja, jer je reč o ljudima koji umeju da prepoznaju prave vrednosti. Setimo se kafane su nekada bile kulturne institucije. Zašto to ne bi bile i sada? Ujedno ako želimo da postanemo drugačija destinacija, zanimljiva bogatim strancima, naročito Austrijancima, Nemcima, Englezima, uvođenje klasike u ugostiteljsku ponudu samo će podići naš kulturni, turistički i ekonomski potencijal", kaže vlasnik "Mocarta" i predsednik "Udruženja ugostitelja Novog Sada" Dragan Stanojević.

U toku su dogovori s Udruženjem ugostitelja Novog Sada o modalitetima uspostavljanja sveobuhvatne saradnje i uključivanju svih ugostitelja u akciju. Takođe, očekuje se da tokom naredne nedelje otpočnu razgovori s predstavnicima novosadskih hotela, zatim GSP-om i "Radosnim detinjstvom", a već je dogovoreno da će se i na Spensu čuti dela najpoznatijih svetskih kompozitora.

  • Tipični Srbin

    29.05.2017 10:30
    Ma, Sinan je klasika. A i klasa....
  • /

    29.05.2017 10:28
    /
    @OZBILJNA MUZIKA
    auu pa tamo treba da svira posmrtni mars.
    sada je jasan cilj ove akcije. jos jedna udbina siibliminalna poruka
  • Zivan

    29.05.2017 10:10
    Klasična muzika se sve ređe emituje i na talasima državnih radio- stanica, očito njeno vreme je prošlo. Emitovanje po pojedinim kafićima je očajnički pokušaj vlasnika da poboljšaju poslovanje; teško da će ispuniti očekivanja...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti