Novi Sad posle više od deset godina dobija noćni turnir u malom fudbalu

Prvi Vidovdanski i sedmi memorijalni noćni turnir "Rastislav Pecnjik Pele" u malom fudbalu, počeće u petak, 16. juna, a prijave su u toku i trajaće do 14. juna.
Novi Sad posle više od deset godina dobija noćni turnir u malom fudbalu
Foto: 021.rs

Premeštanjem prestižnog turnira iz Bačkog Patrovca, Novi Sad će posle više od deset godina ponovo imati noćni turnir u malom fudbalu. Turnir se igra na terenima Rukomentnog kluba "Slavija" na Salajci. Očekuje se više od 500 učesnika i više od 20 ekipa iz najrazličitijih gradova.

Kako objašnjava jedan od menadžera turnira Branislav Mernik, poziv na turnir otvoren je za sve, a za sada su dobili prijave iz različitih gradova u Srbiji. Najavljena je i ekipa iz Osijeka, čime ovaj turnir ide ka tome da poprimi regionalni karakter.

"Nadam se da će Grad prepoznati ideju i podržati turnir narednih godina. Ovogodišnji se organizuje dobrom voljom volontera koji su sredili terene, investirali u ogradu, dobrovoljno, kako bi omogućili bolje uslove za takmičenje", navodi on za 021.rs i poziva sve ljubitelje malog fudbala, amatere, profesionalce da se prijave i budu deo manifestacije.

Organizator je KMF "Kruna" iz Novog Sada, a koordinatori događaja su Goran Šćepanović, Branimir Đurić i Branislav Mernik.

Učesnike očekuju vredne nagrade, a najbolji tim dobiće 400.000 dinara, drugoplasirani 100.000 dinara, a treći tim 50.000 dinara, čime je ovaj turnir bez konkurencije kada je u pitanju kvalitet nagrada. Dodeliće se i nagrade i pehari za najboljeg igrača, strelca i golmana.

Uplata po ekipi za seniore je 12.000 dinara, a ekipu čini deset igrača. Za mlađe kategorije uplata po ekipi je 5.000 dinara.

Publiku očekuje tombola, za svakoga ko kupi ulaznicu simbolične cene od 50 dinara, a prva nagrada je letovanje u Grčkoj za dvoje, druga Zlatibor, a trećeg dobitnika očekuje bicikl.

Pobednik ovog turnira ići će na finalni turnir Jelen Kupa. Cela ekipa pobednika završnice Jelen Kupa ići će u Rim, gde će prisustvovati utakmici Roma - Lacio.

Rastislav Pecnjik Pele (24) bio je golman i biciklista, učesnik više turnira na koje je odlazio biciklom, i pri povratku sa jednog od njih, poginuo je na putu izmešu Silbaša i Maglića.

Raspored utakmica i rezultate turnira možete prati i na fejsbuk stranici Memorijalni noćni turnir u malom fudbalu Rastislava Pecnjika - Peleta.

  • Zarko Sabljar

    07.06.2017 14:20
    Labudov memorijal
    Igrao sam takođe vise godina redovno Labudov memorijal,kao predstavnik Salajke mogu reci da je Novi Sad puno izgubio prekidom ovog turnira (sigurno vise od 10 godina ) i nadam se da će ovaj turnir biti nastavljen i narednih godina.
  • Turnir

    07.06.2017 11:50
    Labud
    Igrao sam na Labudovom turniru '03, '04 god, ne sećam se tačno kada. Posle toga se taj turnir igrao koliko znam...tako da mi malo neverovatno zvuči podatak da Ns nema noćni turnir više od 10 god.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti