Tržnica i ove godine od iste firme zakupila odmaralište na Zlatiboru

Uprava JKP "Tržnica" i ove godine ponovo je zakupila apartmane na Zlatiboru od iste firme "Zlatibor Tours" i opet po istoj ceni od skoro 1,1 milion dinara.
Tržnica i ove godine od iste firme zakupila odmaralište na Zlatiboru
Foto: 021.rs

Ova javna nabavka se u Tržnici ponavlja godinama, iako su odavno proklamovane mere štednje. Javna preduzeća je trebalo da prekinu sa trošenjem novca za usluge koje nisu neophodne za rad preduzeća, što izvesno nije godišnji zakup apratmana na planini.

Ovo je jasan primer vrlo sumnjive javne nabavke, jer se iz godine u godinu zakupljuje isti prostor i uvek je isti ponuđač. Pritom je tenderska dokumentacija uvek ista, samo sa drugim datumima.

Podsetimo, Tržnica na Zlatiboru zakupljuje apartmane koji treba da su u I gradskoj zoni Zlatibora, koji se se nalaze u prizemlju objekta, imaju parking i garažno mesto. U blizini se nalazi sadržaj za zabavu dece i povrišine je od najmanje 45 m2. Ovi apartmani imaju spavaću sobu sa dva ležaja, dnevnu soba sa dva ležaja, kuhinju sa trpezarijom, kupatilo, terasu, kao i posebnu prostoriju za odlaganje ski opreme, dva televizora, kablovsku, internet, interfon, pri čemu je i objekat obezbeđen video nadzorom i ima mašinu za pranje veša i centralno grejanje.

Ove godine je odabran isti ponuđač, koji je opet bio jedini, a cena od 1.092.000 dinara je ista kao što je bila i 2016. i 2015. godine, dok je 2014.godine bila za 100.000 manja.

Podsetimo da za proteklih nekoliko godina ni Uprava Tržnice, kao i niko iz vrha Gradske vlasti nikada nije dao objašnjenje zašto se radnici ovog preduzeća moraju svake godine slati na apartmane na Zlatiboru.

  • ne palite se

    24.06.2017 11:31
    pa to rade i ostali
    Pitajte za informatiku, ko je sve ove godine letovao u domaralistima Izvrsnog veca, fakulteta ali bog vidi i placanje ce stici
  • Hahahhaha

    23.06.2017 12:44
    Za radnika Tržnice
    Šta ti imaš od škole, elementarnog znanja i obrazovanja - kada pišeš takve gluposti, a usput si i nepismen/a? Pročitaj vest, uključi mozak, povezuj stvari. Idite na lekarske preglede svake godine, to je ono što vam Zakon dozvoljava. Mogli ste i na radničke sportske igre u Vrnjačku Banju, ali Zlatibor je Zlatibor (sem ako ćete se tamo lečiti :)), nabavka je nabavka.. BTW, Zlatibor jeste lekovita destinacija ali godišnje odmore ne finansiraju poslodavci ! ..ako ste svi bolesni u JKP „Tržnica” - to je već ozbiljan slučaj :)
  • Joka

    23.06.2017 10:57
    Neka je prijatan odmor preduzeću od 9000 eur koje mi plaćamo.A, kada već to nerado radimo, mogli bi pozvati poreske obveznike u zajedničku šetnju do Tornika i uživanje uz svež vazduh u društvu uspešnih snsovaca.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti