FOTO: Počeo jubilarni Tamburica fest

Otvaranjem Etno sokaka smeštenog u Katoličkoj porti, uz mnoštvo zanimljivih suvenira sa vojvođanskim motivima, počeo je jubilarni, 10. po redu "Tamburica fest", na kojem do subote, 24. juna nastupa više od 600 izvođača iz osam zemalja.
Uz pratnju tamburaša otkrivena je i izložba slika likovne kolonije "Prijatelji tamburice", gde su se radovima nastalih u prethodnih devet godina festivala predstavili ugledni umetnici Borivoj Popržan, Vladislav Šešlija, Saša Dobrić, Bojan Kiridžić, Sibila Petenji, Đerđi Ačaji, Igor Obrovski, Korina Gubik...
 
Takođe, otvorena je i jedinstvena izložba fotoreportera Martina Candira, sa čak 100 fotografija raspoređenih po lokalima od "Trčike" pa do kraja Dunavske ulice.
 
- Zajednička je ideja da napravimo foto performans i da svi posetioci, ali i prolaznici, imaju priliku da pogledaju dešavanja na festivalu od 2008. godine do danas. Zato smo i fotografije postavili na atraktivne lokacije, mesta na kojima se lako uočavaju i znatiželjnicima pružaju sliku o Tamburica festu od samog početka, u selu Deronje, pa do dešavanjima na Petrovaradinskoj tvrđavi - kaže Candir.
 
Po rečima Jelene Pejčić, člana Organizacionog odbora festivala, u sredu, 21. juna će Novosađanima u susret izaći tamburaši, čak 10 orkestara koji će od 19.30 časova muzicirati i šetati ulicama u centru grada.
 
- To je posebna tamburaška promenada koju će upotpuniti i članovi kulturno umetničkih društava i folklora sa predstavljanjem naših igara - rekla je Pejčićeva.
 
Glavni programi ovogodišnjeg Tamburica festa biće održani na Trgu slobode od četrvtka, 22. juna do subote 24. juna. Tada će nastupiti Veliki tamburaški orkestar RTV Vojvodina uz Đorđa Čavića i Dušana Svilara, Akademski ansambl ruskih narodnih instrumenata moskovske filharmonije Osipova, finalisti emisije "Nikad nije kasno" i za kraj "Bajaga i instruktori". U takmičarskom programu nastupiće 15 orkestara kao i dosadašnji pobednici festivala koji će se nadmetati za gran pri Tamburica festa. 
  • NS65

    22.06.2017 08:56
    TRŠČARE STE SRUŠILI PA U PORTI
    Katoličkoj,Pravite Veštačko Etno Selo!ha,ha,ha
  • Debeli

    22.06.2017 01:54
    Vratite u DERONJE
    Morate da vratite Festival Tamburice u Deronje! Toliko.
  • Perica

    21.06.2017 10:56
    ######
    Kad Beograd otme od Novoga Sada,TO NIJE UREDU!
    A,kada Novi Sad otme od Deronja,TO JE UREDU!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti