FOTO: Torte sa sladoledom letnji specijalitet poslastičarnice Mocart

Poslastičarnica Mocart letnju ponudu obogatila je novim evropskim trendom u poslastičarstvu: ubacivanjem kolača u sladoled.
FOTO: Torte sa sladoledom letnji specijalitet poslastičarnice Mocart
Foto: 021.rs
Saher sladoled od čokolade, sa pekmezom od kajsija i saher korama, jedna je od kombinacija jedinstvenog ukusa.
 
Na četiri lokacije u Novom Sadu, čuvena poslastičarnica Mocart, sladokuscima nudi najrazličitije torte, voćne koktele, sitne kolače, sladoled, voćne kupove i salate, izlazeći u susret željama mušterija.
 
Sa jedinstvenom ponudom i enterijerom, otvorena je pre više od 20 godina, a sa stalnim novinama u asortimanu, prateći trendove u ugostiteljstvu, postala je novosadski brend. Danas posluje na Bulevaru Evrope 28, u Ulici Kornelija Stankovića 11, kao i u Jovana Popovića 10.
 
Nedavno su otvorili novi objekat za prodaju torti i kolača, na Ribljoj pijaci, u samom centru grada. Letnje bašte na raspolaganju su u Kornelija Stankovića 11 i na Bulevaru Evrope 28, gde se u miru može uživati u čaroliji ukusa koju stvara već dobro uigran tim.
 
Često osvežavajući već bogatu ponudu, Mocart je počeo sa proizvodnjom domaćih kolača, a na raspolaganju su ruske kape, čupava kata, lenje pite, štrudle, jafa kolač, rolati, bakini kolači i vanilice.
 
Proizvodi su domaćinske proverene recepture, a izlaze u susret svim porudžbinama za najrazličitije prilike, objašnjava vlasnik Mocarta Dragan Stanojević.
 
"U svakom trenutku kod nas možete naći dvadesetak vrsta kolača, 15 vrsta torti i uvek ih imamo pripremljene da samo možete da pokupite i nosite. Što se tiče torti, ispunjavamo sve želje, bilo da su svadbe ili dečiji rođendani. Možete doneti fotografiju, nacrtati tortu, naš tim se trudi da svakome izađe u susret. Cilj nam je da mušterija bude zadovoljna i da nam se ponovo vrati", objašnjava on.
 
Poznati kao mnogo više od poslastičarnice, u Mocartu su na ranijoj lokaciji u Zmaj Jovinoj priređivani koncerti klasične muzike, sa čime nastavljaju u novim lokalima na Bulevaru Evrope i u Kornelija Stankovića, u okviru manifestacije Dunavska sonata. 
 
"Bilo je ljudi koji su redovno dolazili na ranije koncerte. Razgovarao sam sa organizatorima Dunavske sonate, koji žele da budemo deo manifestacije i priređujemo događaje u našim objektima. Najviše bih voleo da se organizuje na Detelinari, budući da u tom delu grada nemamo dovoljno kulturnih dešavanja. Koncert bi bio ispred lokala, za prolaznike i građane, dostupan svima. Na Bulevaru Evrope takođe planiram da se koncerti izvode napolju, a sa kolegom iz susednog lokala imam dogovor da napravimo zajedničku priču", najavljuje Stanojević. 
 
Cenovna politika Mocarta je pristupačna svima. "Gledamo da za svakoga imamo nešto, od sitnih kolača, do najekskluzivnijih torti. Nedavno je prolazila žena pored novog lokala na Detelenari i prokomentarisala "ovo je Mozart, mora da je preskupo", nakon čega sam je zamolio da uđe u lokal i pogleda šta imamo, te se uverila i pojela kolač", dodaje on.
 
Od 1995. godine do 2014, Mocart je poslovao na Bulevaru oslobođenja 46a, potom se seli u Zmaj Jovinu, a nakon toga na dve današnje lokacije.
 
Svi koji žele da uživaju u kvalitetnom slatkom zalogaju, mogu to učiniti na spomenutim lokacijama, ali i naručiti omiljenu tortu za svaku priliku. Na sajtu poslastičarnice Mocart, kao i putem fejsbuk stranice pogledajte paletu specijaliteta. 

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.