Proglašeni najbolji orkestri "Tamburica festa", publiku zabavljao Bajaga

Tamburaški festival "Tamburica fest" završen je sinoć proglašenjem najboljih orkestara 10. po redu festivala, koji je ove godine ugostio više od 600 izvođača iz osam zemalja.
Najbolji orkestar na ovogodišnjoj smotri tamburaša je "Gradski tamburaški orkestar Banja Luka", kojem je pripala nagrada "'gran pri' Tamburica festa".
 
Za najboljeg primaša proglašen je Danijel Meseljević iz vinkovačkog orkestra "Šil dil daj", za begešara Marinko Pivković iz subotičkog orkestra "Hajo", a vokalni solista je Nino Veličkovski iz Kumanova.
 
Nagrada za umetnički izraz pripala je  orkestru "Šmartno" iz Slovenije, a za inovativne domete tamburašima iz Pančeva, "Vojvođanski san".
 
Specijalna nagrada publike, kao i nagrada za negovanje tamburaške tradicije, pripale su domaćinima, tamburaškim orkestrima "Romansa" i "Zorule" iz Novog Sada, a nagrada za najlepšu novu pesmu orkestru "Biseri". 
 
Nagrade su uručili Jovan Pejčić, direktor "Tamburica festa", Jovan Adamov, umetnički direktor i Danilo Ninković, muzički urednik festivala.
 
Po ceremoniji dodele nagrada usledio je celovečernji koncert "Bajage i instruktora", koji su stavili tačku na ovogodišnji festival. 
  • deda

    25.06.2017 14:01
    nsss ..kapiras li pojam promocija, neko ko neslusa tamburicu ce doci, bice mu gotivno, doci ce opet, a mozda da ti nacrtam da ti bude lakse
  • Šogun

    25.06.2017 13:29
    Šta fali Bajazi? Osim što nema tamburaške numere. Doduše, nema ni Cecava, pa je to nije sprečilo da dva meseca visi na raskrsnici Temerinske i Partizanske. Bolje da Momčilo kvari koncepciju, nego gospođa Arkan.
  • đokica

    25.06.2017 12:16
    GOSTI IZ DERONJA
    HVALE,Novi Sad!
    Kažu,Dobroje što su "tamburica fest"prebacili u Novi Sad!
    Ipak je Novi Sad,VEĆE SELO!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti