Počeo upis u E-gimnaziju, inovacije i u novoj školskoj godini

Upis u školsku 2017/2018 godinu u E-gimnaziji u Novom Sadu uveliko je počeo, a školarce će već tradicionalno sačekati brojne inovacije u nastavku njihovog obrazovanja.
U E-gimnaziji se do sada iškolovalo 250 maturanata koji su potom upisali fakultete, a da će se tako nastaviti u narednim godinama pokazuje interesovanje koja vlada tokom cele godine za upis u ovu novosadsku srednju školu. 
 
Jedan od razloga zašto je ova škola konstantno aktuelna jeste i to što se školski programi stalno "osvežavaju". Školarci se u Novom Sadu mogu odlučiti za opšti i sportski smer. Oni kojima sport nije na prvom mestu moći će da pohađuju brojne fakultativne predmete iz oblasti informacionih tehnologija, ali i, recimo, ekonomije. Osim što mogu dodatno da uče o novim tehnologijama, učenici će se neminovno susresti sa njima pošto je cela nastava digitalizovana i odvija se preko računara, koje svaki učenik pri upisu dobija besplatno.
 
"Informacione tehnologije primenjuju se u nastavi, počev od toga da profesori i učenici imaju svoje laptopove. Za gotovo sve predmete pripremljena je multimedijalna nastava, a lekcije su elektronske, pa tako i oni koji izostanu iz škole zbog drugih obaveza, mogu u svakom trenutku da ih preuzmu i da ne zaostaju u gradivu. IT smo prepoznali kao oblast u kojoj učenici mogu lako da se profilišu, ukoliko to žele. Svake subote zainteresovani odlaze u kompaniju DMS Šnajder Elektriks, gde sa inženjerima uče i rade programske projekte", navode u E-gimnaziji za 021.rs.
 
Osim toga, tu su i elektronski dnevnik koji prikazuje ocene, ali i SMS obaveštenja roditeljima u slučaju izostanaka iz škole ili pak lošijih ocena. Ova škola već ima svoj ogranak u Budvi, ali sarađuje i sa školama iz Hrvatske, Holandije i Slovačke, pa se organizuju i učeničke razmene.
 
Kada je reč o Sportskoj akademiji E-Gimnazije, koja se nalazi u kompleksu "Meridijana" na Novom naselju, to je već priča za sebe. Ne radi se samo o međusmenama koje se prilagođavaju aktivnostima mladih sportista ili pravdanju časova zbog profesionalnih obaveza. E-gimnazija je jedna od retkih škola koja je svoj sportski program napravila u saradnji sa stručnjacima sa Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, odnosno DIF-a iz Novog Sada.
 
Tako učenici već u srednjoj školi dobijaju znanja iz oblasti fizionomije, anatomije, sprečavanja povreda, teorije sporta, rekreacije, biomehanike, kao i pravilnoj ishrani i pravilnim treninzima. U E-gimnaziji ističu da je to veoma važno, jer se sportisti u ovom uzrastu nalaze u periodu kada nemaju dovoljno iskustva, podložni su povredama i nemaju uvek stručne savete oko sebe, a istovremeno se kao modni trendovi nameću vežbanje u teretani bez nadzora, kao i korišćenje raznih hemijskih preparata o čemu se slabo priča u javnosti.
 
"To je postalo jako popularno, deca masovno odlaze u teretane i vežbaju bez ikakvog nadzora, sve da bi postigli to da imaju mišiće, izvajano telo. Da bi se to postiglo oni koriste i hemijske preparate čije poreklo ne proveravaju. Mi ukazujemo na te stvari, u školu nam dolaze doktori nauka sa DIF-a i Medicinskog fakuleta na stručna predavanja za učenike, koji iznose činjenice kako to može da utiče na organizam i kako nepravilno izvođenje vežbi može da ostavi posledice po njihovo zdravlje i fizički razvitak", dodaju u ovoj školi.
 
Ova gimnazija đacima nudi i internatski smeštaj, koji je takođe prilagodljiv. Sami učenici mogu da biraju da li ceo paket koji uključuje i hranu i smeštaj ili pak jedno od ta dva. 
 
U Novom Sadu, kako smo naveli, postoje dva objekta ove gimnazije. Glavna opšta gimnazija se nalazi u širem centru grada, u Radničkoj 20. Sportska gimnazija koju preteženo pohađaju učenici koji se bave raznim sportovima, nalazi se na Novom naselju, na adresi Stojana Novakovića 2. Tamo se svi učenici rekreativno mogu baviti fudbalom i tenisom bez obzira na to koji sport profesionalno treniraju.
 
Više o samoj gimnaziji možete da saznate OVDE, a na OVOM linku možete da pogledate i formulare za upis u narednu školsku godinu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.