FOTO: Asfaltiranje prvog dela Miletićeve do kraja jula

Novi Sad je u udarnom periodu izgradnje i rekonstrukcije komunalne infrastrukture, što u nekim trenucima može da oteža život Novosađanima, poručio je gradonačelnik Miloš Vučević i dodao da će korist biti vrlo vidljiva po završetku svih radova.
Naime, u toku je nadgradnja dva sprata iznad prizemnog, uličnog dela Osnovne škole "Vasa Stajić", koja bi do početka školske godine trebalo da dobije tri nove učionice na prvom spratu, tri učionice adaptacijom prostorija u prizemlju, kao i zbornicu, kancelarije pedagoga, sekretara, računovođe i direktora na drugom spratu. 
 
Takođe, rekonstrukcija kolovoza, trotoara, vodovoda i kanalizacije i postavljanje javnog osvetljenja u Ulici Svetozara Miletića izvodi se od Jovana Subotića do Grčkoškolske ulice. Radovi su takođe počeli u maju, a izvođač ima ugovoreni rok od 180 kalendarskih dana. Radovi na toj rekonstrukciji su podeljeni na dve deonice i to od Trifkovićevog trga do Grčkoškolske ulice i od Trifkovićevog trga do Ulice Jovana Subotića.
 
U toku su radovi na prvoj deonici, gde se asfaltiranje očekuje do kraja jula. U isto vreme, planiran je početak radova na drugoj deonici Miletićeve ulice.
 
 
U Univerzitetskom kampusu predviđena je rekonstrukcija pet ulica i to Sime Miloševića, Ilije Đuričića, dr Zorana Đinđića, Vladimira Perića Valtera i Vase Savića. Rok za izvođenje tih radova je 210 kalendarskih dana, a izvođač je uveden u posao u maju ove godine. U pitanju su radovi na rekonstrukciji kolovoza, parkinga i trotoara.
 
Deo ovih radova finansira Pokrajinska vlada, preko Uprave za kapitalna ulaganja, a deo je rezultat zajedničkih aktivnosti Pokrajine i Grada.
 
"Pored ove tri, postoji još mnogo lokacija na kojima se sprovode radovi, a koje danas nismo obišli. Na primer, zajednički radimo na izgradnji objekta Hitne pomoći, pripremamo se za izgradnju zgrade RTV Vojvodine, kao i za B i C blok Kliničkog centra. Nastavićemo da ulažemo zajedno i narednih godina", rekao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.
  • NsTelep

    20.07.2017 14:13
    Asfaltiranje
    Poštovani 021,
    Ulica Heroja Pinkija , sam kraj ulice nije asfaltiran nikada do sada.

    Pre par nedelje ulica Prešernova je kompletno ponovo asfaltirana, a mi ovde ne možemo da dobijemo ni gricko odnosno grebani asfalt... ne možemo da živimo od prašine i blata posle kiše, a realno za asfaltiranje ima oko 300m.
    Ovde postoje objekti izgrađeni još od početka 60tih godina prošlog veka. Svi plaćaju uredno poreze i ostale troškove.
    Da li možete da saznate šta mi kao obični građani treba da uradimo kako bi rešili ovo, jer već decenijama bezuspešno pokušavamo?
  • Perica

    20.07.2017 10:43
    ######
    Optički Kablovi!Da,da...Telekom nam ulazi u Zgrade i to đaba!
    Da nam Prodaju Internetn i ostale Pakete!
    ETO nama RASKOPAVANJA!
  • /

    20.07.2017 08:43
    /
    kakvo je sada izrugivanje?
    na 1/4 sluci nije asfaltiranje nego fasada zgrade. jel galens?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti