Za radove u Dečijoj bolnici oko 21 milion dinara

Pokrajinska vlada izdvojiće iz tekuće budžetske rezerve 20,8 miliona dinara za radove u Dečijoj bolnici, odlučeno je na današnjoj sednici.
Od tog iznosa će se 3,2 miliona potrošiti na završnu obradu nove stolarije na zgradi Dečije bolnice, a 17,6 miliona na izradu fasade, uključujući i protivpožarno stepenište na starijim objektima ustanove - na Klinici za pedijatriju i Klinici za dečiju hirurgiju.
 
Pokrajinska vlada je, između ostalog, konstatovala i da je u prvih pola godine u budžetu ostvaren prihod od 36,5 milijardi dinara, dok su rashodi bili 27,1 milijardi. 
 
"Dakle, u periodu januar-jun 2017. godine ostvaren je budžetski suficit u iznosu od 3,946 milijardi dinara, dok je odlukom o budžetu za 2017. godinu planiran budžetski deficit od 3,836 milijardi dinara, što je karakteristično za prvu polovinu budžetske godine kada se praktično sprovode aktivnosti koje prethode izvršenju budžeta. Naime, u toku su konkursi, javni pozivi i postupci javnih nabavki čija realizacija će biti okončana do kraja 2017. godine", poručuju u Pokrajini.
 
Iz tekuće budžetske rezerve izdvojeno je i 3,7 miliona dinara za popravku krova Osnovne škole "Đura Jakšić" u Srpskoj Crnji. Podsetimo, zgradu u kojoj su smeštene osnovna i srednja škola, kao i vrtić u Srpskoj Crnji, 23. juna je teško oštetilo nevreme, kada je olujni vetar odneo krov.
  • Mama novosadjanka

    27.07.2017 08:54
    Da, nazalost je takav stav. Stav iz 18. veka. Kazu da se druge majke bune kada je tu muskarac te ne mogu da doje, Gluplje objasnjenje nikad nisam cula. Sigurno ce majke dojiti muskarcima na izvolte a oni su dosli u Deciju da bi videli neciju dojku, a ne da brinu o detetu?!?!?!

    To se zove diskriminacija oceva. I kaznjivo je zakonom. Nego je njima lakse hendlovati sa mamama nego sa tatama....isto kao i u porodilistu. U normalnim zemljama i kucni ljubimci su dobro dosli jer ubrzavaju oporavak i opste stanje deteta samo kod nas je jos uvek srednji vek...
  • Slanina

    26.07.2017 23:29
    Smetaju ocevi
    Moje dete je bilo u decijoj bolnici na operaciji,sve se zavrsilo odlicno,hvala Bogu. Elem,stvar koja je meni zasmetala je bila da ocevi ne mogu da budu prisutni, a ne daj Boze da prenoce u bolnici sa svojim detetom. Pri tome,nemate krevet gde mozete prespavati,mozete na stolici... ej,stolici???To mi je osoblje reklo,kazu,upravnik je tako rekao. Rekao sam im da ne izlazim iz bolnice ako me ne izbace,neka zovu policiju ili upravnika da mi to licno kaze. Nije dosao,niti je policija dosla.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti