Posetioci Štranda danas pomažu lečenje Božidara Radojčića

Posetioci Štranda danas, 31. jula će u okviru akcije "Humani ponedeljak", prikupljati novac za lečenje Božidara Radojčića.
Četvorogodišnji Božidar je po rođenju više od mesec dana proveo u inkubatoru. Zbog određenih komplikacija neko vreme su mu bila blokirana creva. Usled gubitka kiseonika mozak mu je pretrpeo ozbiljna oštećenja, a tako mali imao je i operaciju bruha.
 
Vremenom su roditelji primetili da se Božidar ne razvija kao njegovi vršnjaci. Nakon analiza utvrđeno je da mu je povređen centar za pokret i motoriku, da bi mu sa dve i po godine bila dijagnostikovana cerebralna paraliza.
 
On danas ne hoda, ne sedi, ne govori, ali je uprkos svemu jedno pametno dete. Njegovi roditelji rade sa njim od njegovog petog meseca, napredak je evidentan, ali nedovoljan. Kako bi mu se stanje popravilo, neophodne su transplantacije matičnih ćelija i rehabilitacije.
 
Kutije u koje će posetioci plaže moći da doniraju novac biće postavljene pored svih ulaza na plažu, a ulaznice se neće naplaćivati.
  • Milica

    31.07.2017 15:30
    Ljudi, sta je sa vama?
    Prepucavate se ovde, a zamislite samo roditelje ovog decaka! Traze pomoc! Zar to vec nije dovoljno mucno?

    Ali moraju i treba!
    Zelim decaju svu srecu i sto je moguce brzi oporavak i laksi zivot!
  • Elefterotipia

    31.07.2017 12:37
    @Mama novosadjanka
    Obratili ste se na pogresnu adresu, o dijagnozi i nalazima je pisao koliko ja vidim korisnik pod nadimkom Uli. Pozdrav
  • Mama novosadjanka

    31.07.2017 10:06
    @Elefterotipia
    sta Vam nije jasno kod dijagnoze cerabralna paraliza? Vi bi da citate njegove nalaze, kilometarske otpusnice, gledate 550 snimaka CNS-a, pregledeate pelenu svako jutro???? Onda bi Vam bilo jasnije???? Onda bi upalatili. 50 dinara...Kada bi 5 minuta gledali u detetovu sliku...ma hajte...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti