FOTO: Prodaje se stari rasadnik kod GSP, plac namenjen za tržni centar i Lidl

Grad Novi Sad je raspisao javni oglas za prodaju prostora starog rasadnika Gradskog zelenila na Futoškom putu po ceni od 920 miliona dinara kako bi se na tom mestu sagradio tržni centar, saznaje 021.rs.
FOTO: Prodaje se stari rasadnik kod GSP, plac namenjen za tržni centar i Lidl
Foto: 021.rs

Kako se navodi u oglasu Uprave za građevinsko zemljište i investicije (UGZI), prodaju se dve parcele, jedna površine od 38.275 m2 koja je namenjena za gradnju jednospratnog poslovnog objekta iste kvadrature i to po početnoj ceni od 687,3 miliona dinara i druga površina veličine 12.000 m2 gde je takođe moguća gradnja poslovnog objekta iste kvadrature po početnoj ceni od 223,4 miliona dinara.

Licitacije će se održati 20. septembra u 12 i 13 časova u prostorijama Uprave za građevinsko zemljište i investicije u Ulici Stevana Branovačkog.

Prodaja prostora rasadnika nije iznenađenje jer je ranije najavljivana ova mogućnost, ali je Skupština grada i pored protivljenja opozicije još prošle zime usvojila izmene urbanističkog plana kojim je dozvoljena gradnja tržnog centra i smanjenje zelenih površina sa 25 na 15 odsto.

Zanimljivo je da je smanjenje prostora pod zelenilom usvojeno nakon što su prigovor na plan dale kompanije "Lidl Srbija" iz Beograda i "Balcans Real Estate" iz Beograda, pa se pretpostavlja da su zainteresovane da postanu vlasnici ovih parcela.

Ono što je posebno interesantno za upravo date oglase je da se druga, manja parcela (vidi galeriju) odnosi na prostor koji prema urbanističkom planu nije namenjen za poslovni objekat nego za parking i zelenu površinu. Da ni druga parcela nije bila predviđena za gradnju vidi se iz 3D prikaza plana koji je ranije pravio "Urbanizam", a koji prikazuje zelene krovove na budućem tržnom centru, čime se htelo nadoknaditi to što će jedna trenutno velika zelena oaza biti izbetonirana.

Međutim, Grad je naknadno promenio namenu prostora i omogućio dvema zainteresovanim kompanijama da kupe deo prostora. Da je nedavno rađena parcelizacija prostora može se videti i iz podatka o broju parcela u oglasu i onih iz katastra.

.

Inače, kompanija Lidl je već sagradila jedan objekat nedaleko od ovog placa, tačnije na početku Bulevara vojvode Stepe na Novom naselju, u blizini kružnog toka. Otvaranje se očekuje u martu 2018. godine.

  • marijag

    24.08.2017 16:34
    UZAS
    Dosao stari-novi upravnik ZIGa sa zadatkom, likvidirali ZIG, a sada moraju nesto da ucare u budzet... nekom treba parcela...
  • beton

    24.08.2017 16:26
    još jednom: ove kompanije su podnele i zvanično prigovore na plansku dokumentaciju. ko je ovde od komentatora to učinio? KO? NIKO! da pola primedbi stigne od komentatora u urbanizam, situacija bi izgledala drugačije. video sam to do sada nekoliko puta lično, gde god je podignuta frka rano u proceduri, odmah je spuštana lopta... dakle na sajt urbanizma, pogledajte planove i pišite im prigovore.
  • Đorđe

    24.08.2017 08:55
    @G
    Moja greška. Izvinjavam se i ispravljam: potrebno je 7 do 8 stabala da bi se proizvelo kiseonika u količini koju jedna osoba potroši, sve na godišnjem nivou. Dakle, stanje je daleko alarmantnije nego što sam to laički izneo...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti