Beogradska kapija zatvorena zbog rekonstrukcije saobraćajnica

Postavljanje dekorativne rasvete na Beogradskoj kapiji nije razlog za obustavu saobraćaja kroz Podgrađe Petrovaradinske tvrđave, već radovi na održavanju saobraćajnica, navode za 021 u Gradskoj upravi za građevinsko zemljište i investicije.
Beogradska kapija zatvorena zbog rekonstrukcije saobraćajnica
Foto: 021.rs

Građani su se interesovali zbog čega im je onemogućen prolaz kroz Beogradsku kapiju, a u upravi za 021 navode da je to zbog radova koji se izvode na kolovozu.

"Veći deo radova na postavljanju rasvete, s obzirom na to da se uglavnom obavljaju van kolovoza, neće zahtevati obustavu saobraćaja. Postavljanje podzemnih instalacija sinhronizovano je sa radovima koji se trenutno izvode na ovoj lokaciji. Naime, trenutno se, u okviru redovnog održavanja, obavlja popravka devastiranog kolovoza u Beogradskoj ulici, od silaska sa mosta do skretanja za Petrovaradinsku tvrđavu. Zbog velikih oštećenja, trase autobuskih linija i velike frekvencije saobraćaja, bilo je neophodno urgentno intervenisati i sanirati kolovoz u toj ulici", kažu u Gradskoj kući.

Prolaz kroz Beogradsku kapiju je zatvoren početkom septembra i tako bi trebalo da bude do 4. oktobra.

Sami radovi na Beogradskoj kapiji krenuli su ranije, početkom avgusta i trebalo bi da potraju do početka novembra. Radove izvodi "Energotehnika Južna Bačka", a cena je 11,4 miliona dinara.

  • Osoba M

    14.09.2017 09:59
    Pa sta ste onda radili prosli put? Zasto se ne pokrene istraga, da se nadju odgovorni i da im se naplate troskovi? Verovatno zato sto su bas ti odgovorni u poziciji da pokrenu/zaustave istragu.
  • Darko

    14.09.2017 08:43
    Zasto ce onda kapija biti zatvorena do 4. oktobra? Iz uprave za saobracaj su mi rekli da ce asfaltiranje trajati do 18 septembra. Ako se u toku asfaltiranja postave kablovi za rasvetu, onda bi kapija i ranije mogla biti otvorena za saobracaj.
  • Nenad

    14.09.2017 07:57
    Samo bezanija odavde deco
    Ziveo u Petrovaradinu bluz Petrovaradinske tvrdjave 2013-2015-e godine, na 50 metara od te"kapije" to je pet tona kamena za pranje drzavnih para na svakih 30 dana.5 godina se to renovira na svakih 60 dana i nikom nista a o i ciframa koje su "utrosene" niko rec ne sme da kaze.Sve je isto kao i pre 10-godina.Narod u okolini i celom Petrovaradinu kao u 15-om veku.I golog da ga skines rec ti nece reci.Nastavice da placa poreze i doprinose.I nece se buniti i 365 dana da se to renovira.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Novosadska parking balvan revolucija

Ponekad klizite ulicama i najmanje gledate na put pred vama. Nadate se, iščekujete, usporavate, kao da ćete zaskočiti prazan prostor. Vi ste lovac na slobodno parking mesto.