Počinje gradnja novog rasadnika na Vidovdanskom naselju

Novi rasadnik, upravna zgrada i drugi objekti Gradskog zelenila narednih nedelja počeće da se grade na Vidovdanskom naselju, saznaje 021.rs.
Počinje gradnja novog rasadnika na Vidovdanskom naselju
Foto: 021.rs

Novo sedište "Zelenila" gradiće konzorcijum firmi koji je dobio posao na javnoj nabavci na kojoj je bio jedini ponuđač, i to po ceni od 249,5 miliona dinara bez PDV-a. Konzorcijum čine firme "Tron tex" iz Novog Sada, "W.D. Conrod west" iz Beograda, "Luks elektro" iz Uba, "Frenki alarm" iz Valjeva, "AB&CO Geosystems" iz Novog Sada i "Put invest" iz Sremske Kamenice.

Ove firme će na prostoru nekadašnjeg Pionirskog parka i neuređene površine koja je uglavnom služila kao divlja deponija na Temerinskom putu, u dve faze sagraditi navedene objekte. U prvoj fazi planirana je gradnja jednog krila upravne zgrade, portirnice, objekat za dendrologiju i cvećarnicu, hangar za smeštaj radnih mašina i opreme, dva tehnička objekta za radionice i mehanizaciju i magacine, kotlarnicu i punilicu za vodu.

Nova upravna zgrada "Zelenila", odnosno samo njeno prvo krilo, imaće dva sprata i nešto više od 1.500 kvadrata i u nju će se smestiti 70 radnika administracije.

Iza upravne zgrade će se nalaziti prizemni objekat za cvećarstvo i dendrologija od skoro 250 kvadrata gde će se obavljati pripreme sadnog materijala i druge radnje za staklenike i proizvodna polja koja će biti u blizini i koja će biti izgrađena u II fazi.

Dva objekta od preko 500 i 800 kvadrata će služiti kao magacini, radionice i prostorije za boravak radnika uz kancelarije, svlačionice sa tuševima i druge sadržaje.

Zanimljivo je i da je kotlarnica projektovana tako da se u nju smeste i kotlovi koji će raditi na biomasu, čime će "Zelenilo" u budućnosti znatno uštedeti na grejanju.

Rok za izgradnju prve faze novog rasadnika je 180 dana, što znači da bi na proleće sledeće godine ovo javno preduzeće prvi put u svojoj istoriji trebalo da dobije svoje stalne prostorije sa novim rasadnikom, pošto je prethodni koji se nalazio na Futoškom putu srušen, kako bi se zemljište prodalo za gradnju tržnog centra.

  • Milan

    19.09.2017 15:22
    Horor
    Bolje da se zgrade napravili nego sto su uništili takvu parcelu zarad rasadnika pa rasadnik se gradi van naselja.Srbija zemlja čuda
  • laca

    19.09.2017 14:26
    gradnja rasadnika
    Koja je to glupost nasih urbanista.Takav rasadnik se izmesta van grada,a to ruglo od deponije je vec odavno trebalo da se ocisti i zemljiste upotrebi za nesto pametnije.
  • rusigradi

    19.09.2017 13:38
    kad se izracunaju troskovi premestanja mogu li da pokriju razliku u ceni placa kod GSPi na Vidovdanskom ili se ovo plaća iz druge kase itd

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti