FOTO: Četvoročlanu porodicu u utorak prinudno iseljavaju iz stana

Četvoročlana porodica Jakšić iz Novog Sada moraće narednog utorka, 3. oktobra da se iseli iz stana na Bulevaru kralja Petra, koji su kupili 2001. godine od investitora i kojeg optužuju za prevaru.
FOTO: Četvoročlanu porodicu u utorak prinudno iseljavaju iz stana
Foto: G. Nikolin
Jakšići su danas protestovali ispred novosadskog Osnovnog suda zbog, kako su naveli, opstruisanih i manipulisanih postupaka sudija i tužilaca, koji su odbacili čak četiri krivične prijave ove porodice protiv investitora Tihomira Samardžića.
 
Istovremeno, prijava koju je investitor podneo protiv Jakšića 2014. godine i dalje stoji i vodi se za "pokušaj prevare", odnosno on ih je optužio da su pokušali da ga prevare.
 
Kupili jedan stan, uselili se u drugi
 
Ljubomir i Mirjana Jakšić kupili su 2001. godine stan u izgradnji od 76 kvadrata na Bulevaru kralja Petra 61. Kada su došli po ključeve, predat im je stan od 32 kvadrata koji, priča Mirjana, nije bio ni kompletno izgrađen. Kako ona kaže za 021, odmah po useljenju u pogrešan stan, stupili su u kontakt sa investitorom kako bi ih uselio u stan koji su zapravo kupili (koji je odmah do manjeg stana), ali se to do današnjeg dana nije desilo. Odlučili su da tuže investitora 2004. godine.
 
Ovu tužbu dobijaju prvostepenom presudom, koja nalaže investitoru da vrati svih 33.000 evra, koliko je koštao stan u izgradnji. Međutim, priča Mirjana za naš portal, investitor je izigrao čitav postupak i upisao se u katastar kao vlasnik stana u kojem su Jakšići - time je stekao pravo da tuži porodicu da žive na njegovom posedu.
 
Da situacija bude gora, Samardžić je, prema rečima porodice, u međuvremenu legalizovao i deo tavana uz stan od 32 kvadrata, a u katastru ga na sumnjive načine spojio u jednu nekretninu od 51 kvadrata, na svoje ime.
 
"Ne znamo kako je uopšte dobio upotrebnu dozvolu za ovo. Mi pri tome plaćamo porez na tih 32 kvadrata, plaćamo grejanje, sve se svodi na stvarno stanje tog stana", navodi Mirjana Jakšić za 021.
 
 
Sudstvo i pravda na strani investitora
 
Dok su svi postupci protiv njega obustavljeni i/ili usporeni pred nadležnim organima, investitor 2014. godine podnosi krivičnu prijavu protiv Ljubomira Jakšića za pokušaj prevare, što je vrhunac apsurda smatra ova porodica. Tražio je i na sudu da mu porodica vrati stan koji je već plaćen po kupoprodajnom ugovoru, a prošle godine je dobio sudski spor protiv njih. Sada porodica Jakšić mora da se iseli iz stana na Bulevaru kralja Petra.
 
"Mi smo povodom te krivične prijave već saslušani, ali ne znam po kom osnovu - kako smo mi njega prevarili kad je sve jasno? On nama nije dao nijedan jedini dinar, već je uzeo naš novac", poručuje Mirjana Jakšić.
 
Izvršitelj Vujadin Masnikosa sproveo je postupak izvršenja i doneo rešenje da se porodica iseli iz stana. Međutim, porodica tvrdi da to rešenje nije ni dobila.
 
"Osim toga, kad je čuo da spremamo veliki protest zbog ovih nedela, izvršitelj nas je pozvao da nam kaže da će nam i zapleniti sve stvari koje posedujemo kako bi namirio troškove izvršenja. To je nečuveno", poručila je Mirjana Jakšić ispred zgrade suda, a u društvu aktivista Studentskog pokreta "Novi Sad" i građana koji su odlučili da podrže ovu porodicu. Radi se na, kako dodaju Jakšići, zatrašivanju i pretnjama kako bi Jakšići odustali od uzbunjivanja javnosti.
 
 
Takođe, današnjem protestu prisustvovali su i pojedini građani koji takođe tvrde da su prevareni. Prisutni su se prošetali do prostorija u kojima boravi Tihomir Samardžić i uzvikivali parole.
 
Javnost je ranije pozvana da pomogne u sprečavanju iseljenja porodice 3. oktobra u 11 časova na pomenutoj adresi.
  • Na strani gradjana

    22.11.2017 18:15
    Taj covek je poznat po tome da je posten, Niko nikad nije imao problema sa njim. tako da nesto opasno ne valja ovde.
  • Mirjana Jaksic

    02.10.2017 19:57
    Rada sam da dam uvid u sve pap
    Postovani sugradjani
    Mnogo je dugacko da ovde prepricavam perfidnu prevaru investitora ali sam rada da prikazem svaki dokument za ono sto tvrdim od gradjevinske dozvole i dolegalizacije tavanca na nasem stanu te 2006. God. Od strane prevaranta Tihomira do presude i resenja o izvrsenju gde je obavezan investitor da vrati novac sa kamatama od 2004 god. I troskove postupka do 2013 kada se po pravosnaznosti resenja o izvrsenju zaracunava i zakonska zatezna na prethodni iznos glavnice i kamate . ne razumem pojedine kako se cude da je sa glavnicom od 33.000 eura cudno traziti kamatu za obrtanje nasih para punih 13 godina. Svako ko zeli da vide neki dokument ,samo neka slobodno zatraze ja sam za istinu a ne da vas farba prevarant sa lazima bez pokrica .
  • Rusofil_IQ0

    30.09.2017 14:43
    Koliko se secam 2001 su i bile relane cene stanova a ne ko danas naduvane... tako da je moguce ako je stan duplex da je tada mogao da se u izgradnji kupi po toj ceni, mada priznajem da je to rizik

    Ali kriva je drzava i mafija u sudstvu sve je to 100% korumpirano!
    Tako da me ne cudi da je zakon na strani kriminalaca, jer ovo nije zemlja gradjana vec zemlja stoke

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.