Investitor Samardžić: Jakšići traže da im isplatim 80 umesto 39 hiljada evra

Tihomir Samardžić iz Novog Sada, kojeg četvoročlana porodica Jakšić optužuje za prevaru pri kupovini stana i koja je u sredu protestovala pred Osnovnim sudom, tvrdi da je na protestu iznet niz neistina i da je javnost obmanuta u konkretnom slučaju.
Investitor Samardžić: Jakšići traže da im isplatim 80 umesto 39 hiljada evra
Foto: 021.rs

Samardžić je bio investitor zgrade na Bulevaru kralja Petra od kojeg su Jakšići kupili stan 2001. godine, a nakon 12 godina spora, odlukom suda i rešenjem izvršitelja u utorak 3. oktobra ova porodica će morati da se iseli iz njega.

Tihomir Samardžić kaže da je ceo problem u tome što Ljubomir Jakšić ne želi da postupi u skladu sa odlukama suda i prihvati da mu bude isplaćen iznos koji je uplatio za kupovinu stana, što sa zateznim kamatama iznosi 39.000 evra.

- Sud je još 2009. pravosnažno usvojio njegov zahtev za raskid ugovora i mene obavezao da mu vratim 33.000 evra koje je platio prilikom sklapanja kupoprodajnog ugovora, kao i pripadajuće kamate. Međutim, on je to odbio tražeći duplo veći iznos, tačnije 80.000 evra. Pošto je blokirao moju celu imovinu, on je i nakon odluke suda ostao u tom stanu, nezakonito već osam godina. Živi praktično kao podstanar, ali bez dinara naknade - navodi Tihomir Samardžić.

On još dodaje da je prilikom završetka zgrade Jakšić dobio dupleks trosoban stan od 51 kvadrata istog izgleda kao što je i bilo predviđeno ugovorom, ali je u katastru samo dobio drugu oznaku. Jakšić je još tada, tvrdi investitor, ostao dužan 4.000 evra, koje je odbio da isplati.

Podsetimo, porodica Jakšić iz Novog Sada protestovala je u sredu ispred novosadskog Osnovnog suda zbog, kako su tvrdili, opstruisanih i manipulisanih postupaka sudija i tužilaca, koji su odbacili četiri krivične prijave protiv investitora. Oni tvrde da su od Samardžića kupili stan od 76 kvadrata, a da su dobili drugi koji je više nego duplo manji, zbog čega su i pokrenuli spor protiv investitora, koji se u međuvremenu upisao u katastar kao vlasnik nekretnine. Porodica je poručila da je investitoru platila ugovoreni deo sume za stan, ali da ostatak do pune cene stana nisu želeli da plate jer su shvatili da su, kako tvrde, prevareni. Detaljnije o ovoj priči možete čitati OVDE.

  • Mirjana Jaksic

    02.10.2017 20:22
    Transparentno
    Spremni smo sve dokumente i presude da damo na uvid ,mi trazimo da nam vrati nas novac jer nas je prevario za stan dao nam je garsonjeru kojoj je 2006 god. Pripajao tavan i novom legalizacijom dobio 51 m2 ,tako da on moze da laze a istina je u papirima... Drugo 13 godina on nama pare ne vraca sud je odlucio da vrati glavnicu sa kamatom to sto on nase pare obrce punih 13 godina i onda jos da sebi za pravo da on izracunava kamatu...pa ajde narode investitor je izracunao kamatu 6000 eura za 13 godina ,izvinite koliko je to mesecna kamata na 33000 eura to je 156 meseci podeljeno sa 6000 eura izadje 32 eura ,to je manje od 1% mesecno ,pa di to ima ja bih to od vas da cujem? Toliko a sad ko god hoce dokumentaciju imam presude imam ,stan ne dam dok god mi pare nevrati ...
  • lanmi

    30.09.2017 16:31
    Investitori u ovom gradu su spremni na sve.Jedan da ga imenom ne pominjem je u Gogoljevoj krenuo prodaju stanova po 900€ i pokupio dosta novaca u ugovaranju ne overivši ugovore.Kad je cena pocela da raste i stigla na 1400-1500€ vratio je novac stanarima i ostadose ljudi na ulici sa novcem za 50% manji stan.E to se ljudima desava kad veruju svakom i NE OVERAVAJU ugovor.Da su ga overili bili bi danas u svojim stanovima.I ovo je neka slicna prica,da su overili znali bi gde su.Ovako verovatno NEOVEREN ugovor koji se tretira kao najobicnija priznanica i investitor moze da vrati novac bez obaveza.Zatezna kamata posle toliko godina je smesno mala.
  • milan

    30.09.2017 16:20
    2000 stan jeste bio 1000dm,ja sam ga za taj novac kupio na limanu i nije bio duplex.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti