Poništena odluka izvršitelja, porodicu iz Novog Sada sutra neće prinudno iseljavati

Osnovni sud u Novom Sadu poništio je zaključak izvršitelja, prema kojem je naloženo iseljenje novosadske porodice Jakšić, zakazano za sutra, na Bulevaru kralja Petra 61.
Poništena odluka izvršitelja, porodicu iz Novog Sada sutra neće prinudno iseljavati
Foto: G. Nikolin
Sud je konstatovao da je izvršitelj nezakonito naložio iseljenje ove porodice iz stana koji su kupili 2001. godine, a zbog kojeg se više od deceniju spore sa investitorom Tihomirom Samardžićem.
 
Naime, kako kaže Mirjana Jakšić, koja je s porodicom nedavno protestovala ispred zgrade suda zbog, kako kaže, višegodišnjih mahinacija, veće suda usvojilo je žalbu porodice da izvršitelj uopšte nije dostavio ovoj porodici rešenje o izvršenju, pa samim tim oni nisu mogli da steknu uslov da se žale. Međutim, kako dodaje, problemima tu nije kraj, jer je pomenuti izvršitelj ponovo na isti način doneo rešenje i zaključak o iseljenju, koje je zakazao na novi datum.
 
"Javni izvršitelj uručio mi je to 'rešenje o izvršenju' zajedno sa novim 'zaključkom', koji je danas sačinio, sa istim datumom uručenja rešenja o izvršenju. Sada je zakazao novo izvršenje za 16. oktobar u 11 časova. Ovakvim postupanjem on je napravio novu nepravilnost jer je novi zaključak o iseljenju ponovo doneo pre pravosnažnosti rešenja o izvršenju i opet osporio pravo mog prigovora, o čemu se veće Osnovnog suda u Novom Sadu upravo oglasilo", navodi Jakšić.
 
Podsetimo, porodica Ljubomira i Mirjane Jakšić optužuje investitora da ih je prevario prilikom kupovine dupleks stana 2001. godine na Bulevaru kralja Petra, tvrdeći da su useljeni u manji stan od onog koji su kupili, te da je isti bio nedovršen i "pun rupa". Investitora su tužili 2004. godine nakon pokušaja da ga primoraju da ih useli u prvobitno kupljeni stan, što je on odbijao. Porodica nije želela da isplati ostatak do pune sume vrednosti stana jer smatraju da su prevareni. Od investitora traže da im vrati novac kojim su platili stan, sa pripadajućim kamatama.
 
Investitor Tihomir Samardžić, s druge strane, optužuje porodicu za prevaru jer mu nisu isplatili pun iznos za kupljeni stan, a negira da se radilo o manjem, nedovršenom stanu. Takođe, on priznaje da treba porodici da, u skladu sa odlukama suda u toku ovog dugogodišnjeg spora, isplati vrednost stana, ali tvrdi da porodica neće da se iseli.
 
"Sud je još 2009. pravosnažno usvojio zahtev Ljubomira Jakšića za raskid ugovora i mene obavezao da mu vratim 33.000 evra koje je platio prilikom sklapanja kupoprodajnog ugovora, kao i pripadajuće kamate. Međutim, on je to odbio tražeći duplo veći iznos, tačnije 80.000 evra. Pošto je blokirao moju celu imovinu, on je i nakon odluke suda ostao u tom stanu, nezakonito već osam godina. Živi praktično kao podstanar, ali bez dinara naknade", navodi Tihomir Samardžić i dodaje da je stan u koji su se Jakšići uselili isti onaj koji su kupili. Stav investitora čitajte OVDE.
 
Jakšići su prošle sedmice, u pratnji građana, protestovali ispred zgrade Osnovnog suda, tvrdeći da su sudije i tužioci na strani investitora i izvršitelja. Detaljnije sa protesta, kao i čitavu priču o ovoj porodici, čitajte OVDE.
  • pera

    15.10.2017 23:24
    Maksnikoza
    Maksnikoza pleni sve sto stigne, nekaznjeno ,cak i zakomom zasticene stvari u domacinstvima . Tipican je primer beskrupulozne osobe i ociglednoje da uziva u ovome sto radi.
  • Lola

    03.10.2017 08:04
    Pravosuđe je dno dna
    Ma šta ovde kome nije jasno, pre svega u Sudu.
    Naime, uzme se potvrda o uplati za stan, ugovor između kupca i prodavca, zatim naredi isplata uplaćenog novca (ukoliko to nije stan koji je prodajom kupila porodica), te potom obaveže investitor da vrati uzeti novac sa pripadajućim kamatama, a čim se ovo desi , kupac mora momentalno da napusti stan i da dokaže da je isplatio sve obaveze za stan (komunalije za isti stan), tj. da se komisijski utvrdi da stan nije u međuvremenu ruiniran.
    Ukoliko kupac ne želi da izmiri komunalije za stan u kome je živeo, treba mu iste uzeti iz iznosa novca koji mu je uplatio prodavac, a kome pristup kupac ne sme imati dok ne ispuni svoj deo obaveza.
    Sve to može da se reši za par dana.
  • Sremac

    03.10.2017 00:40
    Ova porodica nije jedina koja je ostecena od navedenog izvrsitelja. Masnikosa ima dosta putera na sebi, valjda mu je zato i masna kosa. Boze sacuvaj nas ovakvih ljudi

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti