Obnova biciklističkih staza na Bulevaru Mihajla Pupina ne pre naredne jeseni

Uprava za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) mesec dana od neuspelog tendera za rekonstrukciju biciklitičkih staza na Bulevaru Mihajla Pupina, raspisala je novu javnu nabavku.
Obnova biciklističkih staza na Bulevaru Mihajla Pupina ne pre naredne jeseni
Foto: 021.rs

Dok je na prethodni tender mogao da se javi ko želi, UGZI je sada poslao pozive određenim firmama odnosno pokrenuo je pregovorački postupak. Kompanija sa kojom bude napravljen dogovor treba da izradi tehničku dokumentaciju za radove na biciklističkim stazama na delu Bulevara Mihajla Pupina od Jevrejske do Varadinskog mosta (Trg Neznanog junaka).

Pozivi da dostave ponudu su poslate novosadskim preduzećima "Vojvodinaprojekt", "Gramont-NS", "VIA inženjering", "AG-UNS Arhitektonsko građevinski institut" i beogradskim firmama "Institut za puteve" i "Hidroprojekt saobraćaj". Vrednost nabavke je 666.667 dinara, a ova preduzeća imaju rok do 16. oktobra da dostave svoje ponude.

U međuvremenu UGZI nije uspeo da završi tender za odabir firme koja će obaviti tehničku kontrolu projekta rekonstrukcije. Naime, na tender se javio samo "IM projekt" iz Beograda koji nije dostavio potpunu dokumentaciju i njegova ponuda od 249.000 dinara je bila znatno veća od  procenjene vrednosti od 66.667 dinara. Očekuje se da će UGZI uskoro ponoviti ovaj tender.

Podsetimo da je u planu da se na Bulevaru Mihajla Pupina rekonstruiše ili sagradi 1.090 metara biciklističkih staza širine dva metra, a biće obnovljen i jedan deo pešačkih staza.

Uz sva odlaganja oko tendera, sasvim je izvesno da rekonsturkcija biciklističkih staza u centru neće uslediti pre sledeće jeseni.

  • Zerstorer

    12.10.2017 23:08
    Biciklista
    Opet obnova necega sto nije za obnavljanje...logicno je da napravite od izvrsnog veca prema posti staze kojih nema...obnavljali ste staze kod spensa koje nisu bile za obnovu...dakle zlotvori jedni!
  • Odgovornima

    12.10.2017 19:30
    Samo u jesen i nikako drugačij
    E, nemoj slučajno da radite leti, ili u proleće. Možete da se oznojite.
    Nego, lepo, po dogovoru sa rođama, u jesen, u septembru, raskopate sve, pa bude hitno, pa bez tendera, pa zalepite posle anekse ugovor, ma milina jedna...
    A niste slučajno razmišljali o radovima u julu, ali noću?
    Pa lepo noćni sati, pa povećana cena radova.... a opet, ne zahebavate ovaj nesretni narod štop vas ovako lepo trpi, a?
    A, da, ynam, idete na more, a i kupujete neke nekretnine tamo.... Da, muka je to.
  • lala

    12.10.2017 15:09
    @Mitar Mitra Mitar

    Pa da, neopstojeće biciklističe staze su istovremeno i odlične i katastrofalne.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti