Danas besplatni pregledi u Domu zdravlja i u Kliničkom centru Vojvodine

Besplatni ginekološki pregledi danas će biti organizovani u Domu zdravlja na Limanu IV, a besplatni preventivni pregledi u Kliničkom centru Vojvodine.
Danas besplatni pregledi u Domu zdravlja i u Kliničkom centru Vojvodine
Foto: 021.rs
Na ovaj način su se zdravstvene ustanove u Novom Sadu uključile u akciju besplatnih preventivnih pregleda, koje je pokrenulo Ministarstvo zdravlja.
 
Pregledi će se u Domu zdravlja obavljati od osam do 16 časova, u Službi za zdravstvenu zaštitu žena na I spratu. Sve zainteresovane žene moći će da urade ginekološki pregled i papa test. Za ove preglede nije potrebno zakazivanje, a mogu da ih urade i žene koje nemaju zdravstveno osiguranje.
 
U KCV će svi građani moći bez zakazivanja da urade ultrazvuk abdomena i PSA, odnosno specifični antigen prostate koji pokriva tumorske promene. Pregledi će se obavljati u Centru za radiologiju od osam do 16 časova.
 
Podsetimo, od 17. septembra uvedena je praksa besplatnih pregleda svake treće nedelje u mesecu za sve građane. To će u početku biti rađeno najpre u opštim bolnicama i kliničko-bolničkim centrima, a kasnije i u domovima zdravlja. 
 
Vrsta pregleda biće menjana u narednom periodu u zavisnosti od toga šta se na njima otkrije, a obavljaju ih specijalisti.
  • Rakić Olivera

    16.11.2017 20:01
    Pitanje
    Kada i gde će biti pregledi mamografije?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti