Zgrade na Bulevaru patrijarha Pavla više nego što je predviđeno

Iako možda tako deluje na prvi pogled, dve zgrade koje se grade na Bulevaru patrijarha Pavla nisu slučaj divlje gradnje, navode u građevinskoj inspekciji za 021.
Zgrade na Bulevaru patrijarha Pavla više nego što je predviđeno
Foto: 021.rs

Naime, našem portalu su se obratili pojedini Telepčani koji su primetili da dve zgrade koje se zidaju imaju sprat više u odnosu na ono što se navodi na tabli ispred gradilišta. Građani su naveli da su gradilišta odavno aktivna, ali da se tek odnedavno videlo da će objekti biti viši nego što je predviđeno.

"Svakodnevno prolazim pored gradilišta ove dve zgrade na Bulevaru, koje se zapravo vode na adresama Banijska BB i Drvarska BB, pa sam primetio da se na obe zgrade gradi sprat više. Prema projektu, a i opisu na bilbordima tih zgrada piše Su+P+3+pk. Svi znamo šta je suteren, šta je prizemlje, a šta su spratovi. Ovde se "iz aviona" vidi da je sprat više izgrađen. Na celom bulevaru su zgrade od četiri sprata plus potkrovlje. Da li je moguće da građevinska inspekcija ignoriše ili neće da vidi sprat više?!", naveo je za 021.rs jedan stanovnik ovog dela grada.

U građevinskoj inspekciji za 021.rs kažu da se oba objekta grade na osnovu ishodovane projektno-tehničke dokumentacije, odnosno građevinske dozvole.



"Skupština grada je na sednici održanoj 8. septembra donela izmenu Plana detaljne regulacije Telepa u Novom Sadu, kojim je dozvoljena povećana spratnost objekata na području obuhvata navedenog Plana. Nakon usvajanja navedenih izmena, stekli su se uslovi za izmenu ishodovanih građevinskih dozvola po pitanju spratnosti objekata", navode u inspekciji za naš portal.

U dopisu inspekcije nije bilo drugih informacija o ovim gradilištima, tako da nije jasno da li su ovi spratovi sagrađeni pre nego što je Skupština grada donela odluku i da li se do tada uopšte vodio postupak protiv investitora zbog divlje gradnje.

Podsetimo da je praksa u prethodnih deset godina pokazala da lokalne vlasti investitorima izlaze u susret i legalizuju im to što sagrade sprat ili nekoliko spratova više i da se to uglavnom radi tako što se naknadno menjaju urbanistički planovi. Ova praksa je toliko učestala da nema zabeleženog slučaja da je nekom investitoru u Novom Sadu ikada srušeno to što je sagradio mimo plana. Doduše ovo nije usamljen slučaj samo u Novom Sadu i ista situacija je u celoj u Srbiji.

  • Smor

    20.10.2017 21:55
    Sve, sve al koliko ti treba biti dosano u zivotu da redakciji pises vest i prijavljujes kako na nekom objektu postoji sprat vise ili manje.
  • Mirko

    20.10.2017 11:20
    Glasali ste
    Glasali smo- dobili smo gradsku upravu. Mislim da nema razloga da se bilo koji građanin buni za bilo šta kada je u pitanju gradska vlast. To da li je neko korumpiran ili ne je pitanje policije ako želi da radi. ( za njih glasamo na republičkom nivou) Sada ćuti i radi, a na sledečim izborima razmisli za koga glasaš.
  • Sandra

    19.10.2017 18:41
    Brace Ribnikar /Bulevar Oslobo
    A sta je sa zgradom pocetak Brace Ribnikar /Bulevar Oslobodjenja.... Ruglo nad ruglom... Koliko ce imati Saratoga,?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti