Akademija umetnosti dobila 32,5 miliona za nove muzičke instrumente

Danas je potpisan Ugovor o finansiranju nabavke novih muzičkih instrumenata i prateće opreme za potrebe novosadske Akademije umetnosti u vrednosti od 32,5 miliona dinara.

Postojeći muzički instrumenti su u intenzivnoj upotrebi već četrdeset godina, a predviđena je nabavka klavira i digitalnih klavira, timpana koncertnog seta, bas trombona, sopran saksofona, horni, pulteva i klavirskih stolica sa hidraulikom.

Dekan Akademije Siniša Bokan je rekao je da je ova investicija u svakom pogledu kapitalna, budući da pruža priliku da se podignu kapaciteti nastave, projekata i orkestarskog korpusa.

Pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje Zoran Milošević naglasio je da je cela Pokrajinska vlada stala iza ovog velikog projekta jer "vredi ulagati u one koji svojim talentom, ali i ogromnim radom stvaraju izuzetnu umetničku produkciju, koja nadilazi i naše etničke i državne granice i služi za ponos celog regiona.

Pokrajinski sekretar za kulturu Miroslav Štatkić je istakao da Akademija umetnosti u Novom Sadu predstavlja jednu od najznačajnijih obrazovnih i kulturnih institucija u regionu, a da je nabavka novih muzičkih instrumenata jedan od uslova njenog daljeg razvoja.

Novi muzički instrumenti biće korišćeni za projekte i koncerte u celoj zemlji, kao i u okviru projekta "Novi Sad Evropska prestonica kulture".

  • Neko ko zna

    19.10.2017 07:37
    S obzirom na izrazito nekvalitetan nastavni kadar (cast izuzecima) koji se tamo zaposljava negativnom selekcijom i ko zna kakvim licnim i burazerskim vezama, Akademija umetnosti ne da nije "jedna od najznacajnijih obrazovnih institucija u regionu", vec spada medju ubedljivo najgore visokoskolske ustanove u gradu a i sire. Ako ih ne spase par novih klavira, trombona i horni, nista nece ;-))

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti