VIDEO: Žena je snaga za društvo, a pretnja za nesigurne

Žena treba da bude podrška drugima i da korača rame uz rame sa svima, kako bi društvo bilo snažnije i jače, zaključeno je na tribini "Uspešna žena- snaga ili pretnja?", koja je održana u Sremskim Karlovcima.
VIDEO: Žena je snaga za društvo, a pretnja za nesigurne
Foto: 021.rs
O položaju žene u društvu, na tribini su govorile direktorka vinarije "Dulka" Jasmina Dulka, sertifikovani poslovni konsultant Indira Popadić, ekonomistkinja Tamara Glišić Krivošija i mlada liderka Marijana Topo.
 
Kad god se priča o rodnoj ravnopravnosti, uvek su u publici u većem broju prisutne žene, rekla je Tamara Glišić Krivošija.
 
"Mislim da je podjednako važno i za muškarce i za žene da budu uključeni, jer je ovo pitanje jednakih šansi za sve pojedince u društvu. Žene koje su prisutne na ovakvim tribinama su uglavnom već osnažene i njima ne treba dodatno osnaživanje, a onima kojima je to potrebno, su one iz marginalizovanih grupa, koje se, nažalost, ne pojavljuju na ovakvim skupovima", istakla je Glišić.
 
Uspešna žena je ona koja je uravnotežena, koja nije samo uspešna na poslovnom planu, nego i privatno, izjavila je Indira Popadić.
 
"U životu se moramo boriti, a kada bi nam neko davao ocene, ne bi samo bodovali uspehe nego bi, verujem, tri puta više bodova dobili kada bi zastali na nekoj prepreci, pa i pali, ali to ne bi bila greška, jer tako učimo, to je lekcija", rekla je Popadić i dodala da je lepo kada se dobiju pohvale, ali se može i bez toga, jer je to i poenta osnaživanja ljudi.
 
Na tribini se govorilo o pitanju priznanja i poštovanja žena u svojoj profesiji, a diskutovalo se o tome, kome se lakše kaže "bravo" muškarcu, ženi ili je to podjednako.
 
"To bih vezala za balkanski metalitet. Suštinska problematika ove teme je što se muškarcima veoma lako kaže "bravo". Meni to nikad ne kažu, a ako pričam sa ljudima koji zavređuju moju pažnju, osećam da se oni meni dive", izjavila je Jasmina Dulka i dodala da je to generalni problem sa uspešnim ženama.
 
 
 
Volja, istrajnost i prepreke sa kojima se žena susreće na putu ka uspehu su nešto što je čini snažnom i jakom, rekla je Marijana Topo.
 
"Istrajnost je veoma bitna i pobede nad samim sobom zaista umeju da učine da se osetite dobrom i srećnom. Iako rezultati neće uvek biti baš onakvi kakvi biste vi želeli da budu, sama činjenica da ste došli do kraja nečega i da ste spremni za nešto novo u stvari pokazuju koliko ste jaki i koliko možete", istakla je Topo.
 
 
Tribina je realizovana u okviru projekta "Creating a New Public View on Women" Fondacije 021 u saradnji sa udruženjem Fokus, koji je podržan od strane Evropske unije.
  • puno pozdrava

    09.11.2017 00:34
    Nijedna balkanska zena nece ici sa covekom koji je jednako bogat ili siromasniji od nje, nego ce po pravilima hipergamije, traziti bogatijeg od sebe a njih takve ne zanimaju, tako da je uspesna zena problem samoj sebi
  • Čučuk Stana

    08.11.2017 11:20
    Rame uz rame sa svima....sa kojim svima pitam se ja?
  • Станко

    08.11.2017 07:01
    Родитељ
    Жена је основ породице. Њен задатак је рађање и васпитање деце, као и оснажење мужа да одржава ту породицу. У природи је њена основна улога мајке, СВЕ ДРУГО ЈОЈ ЈЕ ВИШАК.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.