Održan 14. NetWorking Day "Od ideje do kompanije"

U Novom Sadu je održan 14. NetWorking Day – Poslovni susreti.
Networking Day "Od ideje do kompanije" ugostio je operativnog direktora kompanije Eipix entertainment Igora Zarola, izvršnog direktora firme Vitalon group, Vukašina Bajića i profesora Bojana Lalića sa Fakulteta tehničkih nauka.
 
"Eipix je nastao pre 12-13 godina iz strasti prema video igrama i kao potreba da radimo nešto drugačije. Danas, sa svojih 300 zaposlenih, Eipix nije predominantno IT firma, već spada u domen kreativne industrije. Svega 20-30% naših zaposlenih su programeri, ostali su umetnici, pisci i drugi", rekao je Igor Zarol.
 
Na pitanje kako prate izazove svetskog tržišta video igara koje se brzo menja, kazao je da sa naših fakulteta izlaze kvalitetni kadrovi, a oni ih zapošljavaju odmah po diplomiranju i za njih organizuju dodatne obuke. Ohrabrio je sve mlade ljude da počnu da realizuju svoje poslovne ideje ako ih imaju i da se ne obeshrabre prvim neuspehom. 
 
Na pitanje da li pokrenuti inovativni posao ili posao koji je već dokazano uspešan, šef Katedre za proizvodne sisteme i organizacioni menadžment FTN-a, Bojan Lalić, rekao je da je inovaciju neuporedivo teže pokrenuti kao posao nego već oproban i dokazan biznis, ali da je za svaki poslovni uspeh potrebna "strast, razumevanje, posvećenost i sposobnost da se posao stalno unapređuje".
 
"Da biste svoju ideju pretvorili u biznis treba da budete ubedljivi, da istrajete i verujete u svoje ideje, a mladi koji pokreću svoje poslove danas to jesu", dodao je profesor Lalić.
 
Naredni NetWorking Day – Poslovni susreti biće u Beogradu. Više informacija možete pronaći na sajtu www.networkingday.rs.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti