Vučević: Složeni pregovori oko obnove Radničkog

Grad vodi pregovore sa Novosadskim otvorenim univerzitetom kako bi se našlo konačno rešenje za status i obnovu zgrade Radničkog.
Vučević: Složeni pregovori oko obnove Radničkog
Foto: 021.rs

Kako je za 021.rs potvrdio gradonačelnik Miloš Vučević pregovori su u toku, ali za sada ne može da otkriva detalje, jer konačnog dogovora još nema.

Podsetimo da je 021 nedavno dobio informaciju da su Grad i NOU pred dogovorom da Grad preuzme zgradu, a da sa druge strane ovoj kulturno-obrazovnoj ustanovi ustupi na korišćenje dva sprata u Radničkoj 20.

Vučević za 021.rs kaže da ne može da potvrdi, ali ni da negira ovu informaciju i da će javnost o svemu biti obaveštena kada se nađe rešenje.

"Ja ne mogu da vam ni potvrdim, ni da vam demantujem. Ima nekih razgovora, oni su složeni. Ako budemo na pragu da završimo taj proces, na vreme ću vas o tome obavestiti. Samo mogu da kažem da ima razgovora u tom pravcu", naveo je gradonačelnik za 021.rs.

O tome da su pregovori u toku za 021 je ranije potvrdio i direktor NOU-a Mirko Karakaš koji je tada naveo i da očekuje da će javnost uskoro biti obaveštena o dogovoru i da će se konačno rešiti pitanje zgrade Radničkog.

Zgrada Radničkog je izgorela 6. aprila 2000. godine, ali i iako je bilo početne sume od osiguranja za čišćenje zgrade i gradnju protivpožarnih stepenica, Grad i NOU za proteklih 18 godina nisu našli rešenje za obnovu zgrade. Lokalna vlast je za vreme gradonačelnikovanja Maje Gojković čak izašla iz upravljačkih prava nad NOU, a samim tim i cele zgrade. Kasnije je Novi Sad posato vlasnik 10 odsto zgrade, kao vid konverzije duga lista Dnevnik prema Gradu, ali to nije ubrzalo donošenje odluke o obnovi zgrade.

  • Podsetite nas

    29.11.2017 18:26
    Ko je odgovarao za pozar?
    Ko je bio direktor kada je gorelo? Kako se to zavrsilo tako da im izgori zgrada u drustvenom vlasnistvu njihovom krivicom i niko im ne oduzme pravo da dalje upravljaju? Umesto da su krivci odlezali a grad preuzeo imovinu.
  • Jasmina

    28.11.2017 20:12
    Secanje me sluzi
    Nekada je(ako se ne varam/bila sam klinka),to bio radnicki univerzitet.Eto prilike da se doskoluju ljudi koji zele dalje unapredjenje.Pozdrav iz komsiluka za lepi Novi Sad♥
  • Jasmina

    28.11.2017 20:00
    komsinica
    Komsija,nisam odmah ukapirala:-D.Neeee..trzni centar!Ni malo ne manjkaju-sve vise nezaposlenih(siromasnih)a trzni centri nicu li nicu.Pozdrav

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti