Projektant pozvao građane da predlože ime novog železničkog mosta u Novom Sadu

Po predlogu odgovornog projektanta novog železničko-drumskog mosta, Aleksandra Bojovića, na sajtu gradnja.rs pokrenuta je anketa o tome kako bi trebalo da se zove novi most, koji mnogi zovu "novi Žeželjev most".
Projektant pozvao građane da predlože ime novog železničkog mosta u Novom Sadu
Foto: 021.rs

Kako se navodi, sam projektant je došao na ideju da građani predlože ime i to opširno obrazložio na forumu NSBuild. Osnovni razlog je to što se u javnosti koristi pogrešno "Žeželjev most", a nije adekvatno da se mostovi zovu po projektantima.

Bojović je u pozivu da se predloži ime za novi železničko-drumski most izneo i neke predloge kao što su Milutin Milanković, Jovan Jovanović Zmaj, Mileva Marić, Svetozar Miletić, Laza Kostić ili Mika Antić, a drugi učesnici na forumu NSbuild.rs, kao i gradnja.rs dodali su nekoliko predloga.

Dodajmo da, iako su Novosađani stari železnički most zvali po projektantu Branku Žeželju, zvanično ime mu je bilo Most bratstva i jedinstva.

Komentari 186

  • Bane Liman

    20.01.2018 16:55
    vec ima ime
    Most ili tacnije gradnja mosta je sramota i nauk za prethodne garniture vlasti kako u gradu tako i u pokraini a nikako nije sramota sadasnjih jer ovi sad ga konacno zavrsavaju . Srusili su ga zlotvori iz NATO iz samo njima znanih razloga . Srusili su i preostala dva . Zasto i u ime cega !
    Kakvo god da se da ime novom mostu on ce uvek biti Zezeljov !
  • Domaći

    20.01.2018 16:26
    Svadjali se vi, ili zezali - većina Novosadjana će ovaj most zvati po prethodnom: Žeželjev. A vi nastavite sa glupiranjima.
  • Мунгос

    20.01.2018 13:42
    Сви Новосађани треба да буду задовољни што их је ето један Хрват по имену Жежељ, удостојио једног лепог моста. Неки љубоморци га срушише, надам се да није по националној основи? Сада би успомена на овог великог градитеља требала да добије неки континуитет. Па да се и нови мост назове „Жежељев мост“.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti