Studentkinja iz Novog Sada drugoplasirana na takmičenju najboljih kuvara regije

Studentkinja gastronomije na Prirodno-matematičkom fakultetu Ana Milošević osvojila je drugo mesto na Interregionalnom takmičenju kuvara evropskih regija (IKKER 2018) u Makarskoj.
Ana, koja je studentkinja četvrte godine na Departmanu za geografiju, turizam i hotelijerstvo, ujedno je bila jedini ženski takmičar, jedina studentkinja među profesionalcima i jedina takmičarka iz Srbije.
 
Nakon završetka ciklusa regionalnih takmičenja kuvara koja su se održala u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Sloveniji i Italiji, Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija su organizovali interregionalno takmičenje kuvara evropskih regija – IKKER, kao vrhunac svih takmičenja na kojem se proglasio najbolji interregionalni kuvar godine.
 
Na takmičenju se okupilo 10 najboljih kuvara sa svih regionalnih takmičenja. 
 
"Ana je pravo na ovo takmičenje stekla osvojivši zlatnu medalju i pehar za najboljeg kuvara u kategoriji profesionalaca prošle godine u Budvi, pod rukovodstvom nastavnika Gorana Radivojevića i Bojane Kalenjuk", saopštio je PMF.
 
Pobednik takmičenja je Damir Tomaš, šef kuhinje makarskog hotela Meteor, Ana Milošević je drugoplasirana, dok se na trećem mestu našao kuvarski prvak iz Banjaluke Dragan Šljivić, šef kuhinje restorana Monogram.
 
Ove je godine po prvi put bio uveden i medijski Grand Prix, odnosno predstavljanje takmičara pred žirijem novinara, a tu je najbolji bio Nikola Mišovski, šef u skopskom restoranu Chateau Kamnik Winery i voditelj makedonske emisije "Kruške i Jabuke".
  • Tanja

    25.02.2018 10:21
    Čestitke dragoj Ani!
    Divno je čuti i pročitati da se i ova vrsta umetnosti ceni.
  • ***

    24.02.2018 21:32
    Svaka čast mladoj dami. Sve čestitke.
  • Svetlana

    24.02.2018 21:14
    Čestitke i sve najbolje u daljoj karijeri hotelijerstva.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti