Tender za proširenje Sentandrejskog puta u narednih nekoliko dana

Uprava za građevinsko zemljište i investicije narednih dana raspisaće javnu nabavku za izbor izvođača radova na proširenju Sentandrejskog puta, saznaje 021.rs.
Tender za proširenje Sentandrejskog puta u narednih nekoliko dana
Foto: 021.rs

Radovi na delu Sentandrejskog puta od Velebitske do Primorske ulice omogućiće da se dobije saobraćajnica bulevarskog tipa, što će omogućiti brži protok vozila u delu grada severno od kanala DTD. Radovi su procenjeni na preko 590 miliona dinara, što je jedna od najvećih investicija u gradu u ovoj godini, a novac su zajednički obezbedili Grad, Pokrajina i Putevi Srbije.

- Za izgradnju druge kolovozne trake, rekonstrukciju postojeće i izgradnju javnog osvetljenja, sredstva će obezbediti "Putevi Srbije", Uprava za kapitalna ulaganja APV i Grad Novi Sad, dok će izgradnju režijskih saobraćajnica, biciklističkih i pešačkih staza, atmosferskog kolektora, vodovoda i semafora finansirati Pokrajina i Grad. Procentualno učešće u finansiranju navedene investicije iznosi - 35% Novi Sad, 35% Vojvodina i 30% "Putevi Srbije" - navode u UGZI-ju.   

Prema projektu, gradiće se saobraćajnica ukupne dužine 1.380 metara od kružne raskrsnice sa Primorskom do Velebitske ulice i tu je predviđena izgradnja i rekonstrukcija kolovoza sa razdelnim ostrvom, izgradnja servisnih saobraćajnica širine od 3,5 do 5 metara, pešačkih staza sa obe strane, biciklističke staze sa jedne strane, javnog osvetljenja, atmosferskog kolektora, vodovoda i semafora.

Dodajmo i da su sa ovim radovima blisko povezani i radovi na rekonstrukciji postojećeg Sentandrejskog mosta koji su nedavno počeli, kao i gradnja brata blizanca ovog mosta čije projektovanje stoji jer je pre nekoliko meseci uložen prigovor na tender i Komisija za odlučivanje o prigovorima do sada još nije donela odluku.

  • Vojislav

    03.04.2018 10:55
    ...samo kritike
  • SalajkaNS

    31.03.2018 20:57
    Odlično....narednih meseci i godina sav saobraćaj na Temerinsku..pa da uživamo u haosu i gužvi. Da li može neko iz Uprave za gradj.zem i investicije da ksže kada će se uraditi spajanje krska Teodora Mandića i Temerinske?! Pa onda rekostruišite .....sve oko jve ulice se radi samo ne T.Mandića da se spoji sa Temerinskom. Dokle i kada???!!
  • Salt Lake

    31.03.2018 17:24
    Sentandrejski bulevar...
    Zvuci extra...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.