Konačno potpisan ugovor o projektovanju novog mosta preko Kanala DTD

Uprava za građevinsko zemljište i investicije potpisala je ugovor o projektovanju novog mosta preko Kanala Dunav-Tisa-Dunav, "brata blizanca" postojećeg Sentandrejskog mosta, i to godinu dana nakon raspisivanja javne nabavke, saznaje 021.rs.
Konačno potpisan ugovor o projektovanju novog mosta preko Kanala DTD
Foto: 021.rs

Postupak je trajao toliko dugo zbog dve žalbe Komisiji za javne nabavke u Beogradu, kojoj je u oba slučaja trebalo po pet meseci da odbije prigovore.

Sada, pošto je javna nabavka završena, potpisan je ugovor sa firmom  "DB inženjering", koja je dala ponudu zajedno sa novosadskim preduzećem "MHM-Projekt", beogradskim "Hidroprojekt-saobraćajem", "Geourb grupom" i Institutom za puteve, a posao su dobili po ceni od 8,6 miliona dinara sa PDV-om.

Pobednik tendera sada ima 240 dana, odnosno osam meseci, da nacrta novi most, koji će vizuelno biti isti kao postojeći Sentanadrejski most.

Novi most će biti dug 195 metara i imaće dve saobraćajne trake od 3,5 metara, biciklističku i pešačku stazu od dva i 1,6 metara, kao i obezbeđen prostor za postavljanje instalacija, redovne i dekorativne rasvete.

S obzirom na to da će projektovanje ući u 2019. godinu, a znajući da treba potom raspisati i tender za gradnju, sve je izvesnije da novi most neće biti gotov pre 2020. godine. Cena njegove izgradnje je ranije procenjena na oko 165 miliona dinara.

Podsetimo i da je gradnja novog mosta blisko povezana sa već započetom rekonstrukcijom Sentandrejskog mosta, kao i proširenjem Sentandrejskog puta, za šta tender treba da bude raspisan narednih dana.

  • CCC

    18.04.2018 10:25
    ABC Avioni
    Crtanje, žalba trajalo osam meseci.Izradnja ce onda da potraje 8 do 10 godina.Kinezi, Rusi,Ameri takve mostove sagrade za cirka 30 dana ali tu nema braca, kumova, podizvodjača da se malo ugrade.
    PS samo se nadam da se neće obrusiti kao onaj deo autoputa od pre koju nedelju.
  • Pićuka

    17.04.2018 18:06
    Kako to za isti most 8 meseci? Mogli su onda da iskoriste isti projekat za manje pare.
  • :/

    17.04.2018 07:58
    -
    Ne, ne moze da se koristi stari projekat.
    Most, iako je pored starog, je na drugom mestu. Dovoljno je da je siri 10cm, pa da promeni kompletnu statiku.
    Druga stvar je cinjenica da je stari most projekotovan sezdesetih. Neki materijali koji su se tada koristili se vise i ne koriste ili se koriste drugacije specifikacije itd.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti