Upozorenje na moguće prevare novosadskih taksista

Gradska uprava Novog Sada upozorila je građane da dobija sve više prijava o prevarama taksista.
Upozorenje na moguće prevare novosadskih taksista
Foto: 021
Gradska uprava za inspekcijske poslove saopštila je da povremeno dobija prijave u vezi sa visinom naplate usluga taksi prevoza, za vreme održavanja sajamskih, muzičkih i drugih manifestacija koje se održavaju u Novom Sadu i pozvala građane na oprez.
 
Cene taksi usluga jedinstvene su za sve taksi prevoznike u Novom Sadu. Kako je istakla Gradska uprava, cena usluge korišćenja taksi prevoza, koje se navode u prijavama građana, ponekad prevazilazi cene koje su donete. Podsećaju da je taksi vozač dužan da prilikom starta vožnje uključi taksimetar, da uslugu naplati u iznosu koji pokazuje taksimetar i da izda račun na kraju vožnje. 
 
"Ako taksi vozač po završetku vožnje ne izda putniku račun, putnik nije u obavezi da plati uslugu", navodi se u saopštenju. 
 
Precizira se da je start taksi prevoza 85 dinara, vožnja po pređenom kilometru 52, 66 ili 98 dinara, u zavisnosti od tarife, a čekanje po času 520 dinara. 
 
U Novom Sadu je u toku je Međunarodni poljoprivredni sajam, koji će biti otvoren još sutra, 21. maja.
 
Podsetimo, kako je 021 ranije pisao, trenutno se traži rešenje za problem velikog broja divljih taksista u gradu. Naime, formirana je radna grupa posvećena nalaženju rešenja za problem divljeg saobraćaja na ulicama grada i prigradskih naselja, u kojima ilegalni taksisti najviše i "operišu". Ovi vozači "na crno" učestvuju u saobraćaju, ne plaćaju poreze i doprinose, nemaju nikakve oznake, a opasnost su i za putnike jer se o njima malo toga zna ili se ništa ne zna. Uglavnom je reč o linijskim taksi vozilima koji idu iz i do Beočina, Futoga i Bačke Palanke.
  • gagins

    23.05.2018 00:08
    za jocu
    Kako to drzava pomaze taksistima aj reci mi...ja taksiram evo dve ipo god i niko mi nije pomogao nista ali bukvalno sve sam moras...
  • Mislilac

    22.05.2018 18:01
    Paračin
    Pre više od 10-tak godina u jednom taxi udruženju u Paraćinu smo nakon završene vožnje dobili fiskalni račun. Toliko o tome da li može ili ne može!
  • Misliac

    22.05.2018 16:31
    Belta taxi
    Ako za određenu kilometražu vožnju trebate platiti recimo 250din kod svih taxi udruženja, kod taksiste na čijem vozilu piše Belta platićete 2 do 3 puta skuplje!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti