Odabrana firma koja će raditi projekat rekonstrukcije staza na futoškom pravcu

Firma "AG Institut" iz Novog Sada radiće tehničku dokumentaciju rekonstrukcije sedam kilometara biciklističke i pešačke staze u Futoškoj ulici i na Futoškom putu.
Odabrana firma koja će raditi projekat rekonstrukcije staza na futoškom pravcu
Foto: 021.rs
Reč je o deonici od Bulevara oslobođenja do Bulevara patrijarha Pavla, a koja je jedna od frekventnijih zbog povezivanja gradskog jezgra sa drugim delovima grada i sa prigradskim naseljima. U poslu će biti i podizvođač, "Geo projekt SM" iz Sremske Mitrovice.
 
Tender je uspeo iz drugog pokušaja, nakon što je prošle godine ponuda pomenute firme i "Andzor engineeringa" bila nepotpuna. Ovo puta, konkurisali su samostalno i sa ponudom od 900.000 dinara bili ubedljivo najpovoljniji ponuđač na tenderu. 
 
Vrednost nabavke je 1,6 miliona dinara, a rok izrade tehničke dokumentacije za rekonstrukcije pomenutih ulica je 120 radnih dana. 
 
Grad planira da obnovi sedam kilometara duge pešačke i biciklističke staze na futoškom pravcu, koje su tokom višegodišnjeg, pa i višedecenijskog korišćenja bez ozbiljnijih popravki sada već ozbiljno devastirane i ugrožavaju kretanje pešaka i biciklista. 
 
Prema dokumentaciji, od projektanta se traži da staze tako isprojektuje da se sačuvaju platani i zelenilo u Futoškoj ulici i na Futoškom putu.
 
Od projektanta se traži da razmotri mogućnost pomeranja postojeće biciklističke staze od korenovog sistema postojećeg zelenila, kao i mogućnost izdizanja novoprojektovanih staza za bicikliste. Takođe, ispred svih bitnih objekata (škole, zdravstvene ustanove, banke itd.) treba projektovati nove parkinge za bicikle. 
 
Takođe, potrebno je projektovati dobre lokacije za nove kontejnere i korpe za otpatke, kao i za nove klupe. Pravac će, planira se, biti dodatno ozelenjen. Za sada nije sigurno da će obnova biti izvedena ove godine. Prema ranijim podacima iz planova, uređenje biciklističkih i pešačkih staza koštalo bi oko 90 miliona dinara.
  • Marko Trifković

    31.05.2018 12:39
    /
    Dometi inicijative su ograničeni, ali uticali smo da se naprave dodatna budžetska izdvajanja za biciklistički saobraćaj, da se pomeri staza i sačuva što više zelenila može. Da se priključilo još građana, siguran sam da bi efekti bili bolji. I drago mi je što mislite da biste vi bolje, ali kao i obično, planina izgleda laka za penjanje kada se gleda ispred monitora. Tu su svi pametni, sposobni, veliki, imaju mišljenje o svemu... moj vam je savet da za promenu nešto i uradite.
  • ĐURO

    30.05.2018 17:22
    SUZITE TE STAZE
    Štače za jedan bicikli tako široke Staze?
    Naravno tamo gde ima sa OBE STRANE PUTA.
  • /

    30.05.2018 15:02
    /
    @Marko Trifković
    videcemo rezultat
    od silnih protesta stici ce parking mesta na mesto sadasnjih staza

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti