Sledi rekonstrukcija Klinike za abdominalnu hirurgiju KCV-a

Predstavnicima sedam zdravstvenih ustanova u Vojvodini danas su u Pokrajinskoj vladi uručeni ugovori u vrednosti od 262 miliona dinara za investiciono održavanje objekata.
Sledi rekonstrukcija Klinike za abdominalnu hirurgiju KCV-a
Foto: 021.rs
"Najviše sredstava na ovom konkursu dobio je Klinički centar Vojvodine, kao najveća zdravstvena ustanova na teritoriji Vojvodine i, nažalost, ustanova koja ima najlošiju infrastrukturnu situaciju. Krećemo u kompletnu rekonstrukciju Klinike za abdominalnu i transplantacionu hirurgiju, radićemo odeljenje intenzivne i poluintenzivne nege Klinike za infektivne bolesti, završavamo Kliniku za ginekologiju, uradiće se novi terapeutsko-bazenski kompleks za rehabilitaciju i Pokrajinsku bolnicu konačno priključujemo na gradsku toplanu", rekao je pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković.
 
Gojković je naveo da će novcem dodeljenim na osnovu ovog konkursa na Institutu za onkologiju u Sremskoj Kamenici biti rekonstruisano interno odeljenja i izgrađen novi objekat za magnetnu rezonancu, dok Dečja bolnica završava svoje spoljašnje uređenje i dobija protivpožarno stepenište.
 
Obezbeđeni su i novi dijagnostički radiološki centri za bolnice u Vrbasu i Senti, priprema se projektna dokumentacija za kompletnu rekonstrukciju bolnice u Senti, završava se klimatizacija i opremanje poluintenzivnog i intenzivnog dela operacionih sala u bolnici u Sremskoj Mitrovici, a Departman banje u Bezdanu dobiće novi banjski bunarski i bazenski kompleks.
  • Kać

    15.08.2018 07:30
    Slika najvise govori o nama, nasoj kulturi, vaspitanju, nasem odnosu prema poverenoj nam imovini i zivotnoj sredini. Ako su za opremanje KC potrebni milioni ovde je potrebna samo dobra volja. Sitnice najvise govore o tome ko smo i kakvi smo, a mi smo izgleda najjaci i najbolji na recima.
  • Pera

    14.08.2018 21:42
    Slika govori više od 1000 reči
    ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti