U Novom Sadu 3.988 prvaka

U Novom Sadu će 1. septembra u školu krenuti 3.988 prvaka, oko 200 više nego prošle godine.

Prijemu prvaka u OŠ "Ivan Gundulić" danas su prisustvovali gradonačelnik Miloš Vučević, pomoćnica ministra prosvete Vesna Nedeljković i direktorica Fondacije Univereksport Olivera Ćirković. Tom prilikom prvacima su uručeni poklon paketi Fondacije Univereksport, koja treću godinu, u saradnji sa Gradom i Ministarstvom, realizuje tu akciju, koja obuhvata sve novosadske đake prvake.

- Kompanija Univereksport i ovog puta iskazuje društvenu odgovornost, a Grad Novi Sad izdvojio je 1.700.000 dinara za publikacije Prvarica i Azbučna dobrodošlica, kao mali znak pažnje prvacima i njihovim roditeljima. Za mene je najlepša vest da ove godine ima 3.988 upisanih đaka, odnosno 232 prvaka više u Novom Sadu. To je dokaz da grad raste i to je garancija bolje budućnosti jer ova deca će biti bolja od nas – naveo je gradonačelnik.

Pomoćnica ministra prosvete rekla je da je škola "Ivan Gundulić" jedna od boljih u projektu "Preduzetništvo".

- Bili smo na Čeneju i oduševljeni smo organskom baštom, te nastavljamo sa podrškom tom projektu i u ovoj i u drugim školama. Prvake čekaju promene nastavnog plana i programa, ali najvažnije je da će prosvetni radnici dati sve od sebe da oni zavole školu – istakla je Nedeljković.

Prema rečima direktorice Lidije Radulović, ove godine će u školi "Ivan Gundulić", koja obeležava 209 godina postojanja, biti četiri odeljenja prvaka sa 85 učenika - tri u matičnom objektu, a jedno na Čeneju.

  • deda

    02.09.2018 10:45
    lepo

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti