Uskoro obnova Ulice Josifa Runjanina u centru

Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije zaključila je ugovor sa izvođačem radova za obnovu Ulice Josifa Runjanina u centru grada.
Radove će izvoditi GP "Graditelj NS", a ukupna vrednost radova, sa PDV-om je 14.475.072 dinara
 
U planu je da se postavi nova kolovozna konstrukcija, ugrade ivičnjaci, izgradi nova vodovodna mreža, kao i da se postavi funkcionalno LED osvetljenje. 
 
Ulica Josifa Runjanina je deo sekundarne putne mreže na području starog gradskog jezgra Novog Sada. Ulica povezuje pešačku zonu grada sa delom obodnog prstena glavne gradske saobraćajnice - Ulicom Jovana Subotića i Šafarikovom. 
 
Postojeća kolovozna konstrukcija je mestimično uništena, usred radova na izgradnji novih objekata, bez tačno definisanih geometrijskih elemenata, širine kolovozne konstrukcije, nivelete, odvodnjavanja, ulaza u objekte itd. 
 
U regulaciji ulice postoje stari poluporušeni objekti koji su predviđeni za uklanjanje. Na kraju postojeće ulice J. Runjanina nalazi se višespratna garaža koja je planskom dokumentacijom predviđena za izmeštanje.
  • DekiNS

    23.10.2018 00:10
    Ja se izvinjavam, a kada će se stvoriti ulica Plavih štrumfova, govorka se nešto o tome, pa eto da pitam potencijalne stručnjake :-)?
  • Tinker

    19.10.2018 19:30
    I parkig ce biti pod zonom, jedini free parking u centru!
  • gradzanin

    19.10.2018 16:19
    Ulicom Jovana Subotića
    Ako je ikako moguce da se prvo sredi ulica Jovana Subotića, jer se to vise ne moze nazvati ulicom, voziti po njivi je bolje nego tuda

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti